Yanlis anladiniz beni kumanda ile ilgili bir sorun degil benimki.yinede tsk zahmet etmisiniz bir baska arkadasa lazim olur vermis oldugunuz bilgiler
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
Merhaba.Evet,iilk anlatımınızda kumanda kelimesi pek de kullanmamışsınız galiba,dalgınlığıma gelmiş olmalı ki,direk olarak da uzaktan kumanda cihazı üzerinde durdum ben.Yakından,elle kumandada ilk aklınıza bir parça değişimi de hemen gelmemeli,tv devre kartındaki geçme soketlerdeki bir temassızlık da bu duruma neden olabilir,bunu ilk başta check ederek de sonrasında bu durumu düşünmek lazımdır bence.Tv besleme katındaki elektrolitik kondansatörlerden birisi (Özellikle de rezarvuar görevi gören,ilk 220 volt ac.'nin ac/dc. olarak doğrultmasından sonraki elektrolitik kondansatör) içinden elektoliti kurumuş olarak da çalışıyor,ilk çalıştırma bu nedenle çok zorlaşıyor da olabilir muhtemelen.Diğer katlarda ciddi bir sorun olsaydı eğer,kanımca sonrasında tv'niz sorunsuz da hiç çalışamazdı diye düşünüyorum.
Benim başka tahminim de,tv besleme katındaki ilk girişteki 220 vac giriş sigortasında,elektrolitik kondansatörlerin,ntc'nin,vb.elemanların veya ilk 220 vac'deki bu giriş elemanlarından birinde,tv besleme katındaki bazı elemanlardaki lehim ayrılması,kopması sonucu oluşan bir temassızlıkla olan küçük bir arkın sesidir belki de bu "cıss" şeklinde ifade edip belirttiğiniz bu özel ses.Tv'yi açarak yeterli bilgi ve tamir deneyiminiz varsa eğer,bu katlarda,en başta sigorta olmak üzere,bu kritik elemanı bulup ortaya çıkarmanızla sorun muhtemelen çözülebilir diye düşünüyorum.(Ses diğer tv katlarından da hiç gelmiyorsa eğer)
Bu konu daha da ciddi boyutlardaysa,forumumuzda tv üzerine tecrübeleri,geniş bilgileri olan ve daha profesyonel olabilen diğer üyelerimizin değerli yorumlarına da ihtiyacınız var gibi görünmekte.Tv'nin ana devre kartının ayrıca yüksek çözünürlüklü olarak bir çekilmiş fotoğrafını da yayınlarsanız,belki daha fazla da yardımcı olabilecek üyelerimiz çıkabilir diye düşünmekteyim.Kolay gelsin.