CzrElektronik
Üye
Merhaba. Arduino uno ile 6 adet 10k potansiyonmetreden oluşan bir kontrol kumandası ile 7 adet servo (5 adet mg996 ve iki adet mg90)motorlu bir robot kolu hareket ettirmek istiyorum. Robottaki servolari disardan besliyorum. Potansiyonmetrelerden alinan veri digital veriye donusup servo motoru hareket ettiriyor. Fakat bir sorun var. Motorlar dışarıdan besleniyorlar ve motor gnd si ile arduino gnd sini birlestirmem gerekiyor disardan beslendiği için. Robot sacmaliyordu bende analog veriyi seri porttan okuyim dedim. Sacma degerler geliyor. Random gibi. Arduino ile serbolarin gnd sini ayirdigim anda analog okuma doğru oluyor 0 1023 arasi. Bu her potansiyonmeyrede olmuyor. Mesela robotumuz 6 eksenli, sadece 1 eksenini kontrol edecek sekilde kod yazdigimda calisiyor. Bazen 2, 3 eksendede sıkıntısız calisiyor. Fakat bazi eksenler ozellikle sorunlu gibi baska eksenlerle birlikte çalıştırdığım zaman analog okumalari sapittigi için motorlar doğru hareket edemiyor. Bunun sorunu arduino gnd si ile robot servolarinin gnd si ortak olduğundan kaynakli birseymi yoksa sorun nereden kaynakli anlamadim. Bu arada inputpullup seklinde tanimli analog girişler. Istek halinde basitçe şemasını ve kodu atabilirim. Kodu gerçi bitiremedim bu sıkıntıdan dolayı.