Kumandalı oyuncak araba bataryası hakkında

Merhaba arkadaşlar , oyuncak kumandalı bir arabam var, içindeki bataryası 7.4v 1200 mah 25C 2S . Aşağıda resmini de atayım. Akülü araba mantığında düşünüp uzun süre gitsin diye ben buna yeni bir pil aldım. 2500 mah 12 C 30A . Tabi öyle detaylı sorup da satıcıya da eski bataryası hakkında bilgi vermedim . Ürünü takmam ile önce kablonun erimesi sonra alev alması bir oldu. Bunun mantığı nedir yani aynı pili mi kullanmam lazımdı, süresi uzatılamaz mı, ya da neden dolayı böyle oldu. Bilen arkadaşlar yardım edebilir mi lütfen . Görselleri paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• 20250201_212625.jpg
    20250201_212625.jpg
    266.7 KB · Görüntüleme: 26
  • 20250201_212704.jpg
    20250201_212704.jpg
    206 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20250202_103738_Chrome.jpg
    Screenshot_20250202_103738_Chrome.jpg
    348.6 KB · Görüntüleme: 26
Araçta kısa devre gibi bir durum olsa gerek. Bu olay sonrası araç orijinal pili ile hala çalışıyor mu?

evet adam fawer hayranı güzel insan, olasılıksız güzel romandı. sorunuza gelirsek, bu aramayı incelemenizi tavsiye ederim.
https://www.google.com/search?clien...edğeri+nedir&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
benim matematiğim biraz kıttır böyle konularda. ama anladığım (örnekleme hesabıdır, gerçek değerler değildir) 1c=1 amper emcükleme diyelim. sizin lipo pil 25 c= 25 amper emcülemeye izin veriyor. fırçasız motordur hüüp emer. sizin ikinci taktığınız 18650 batarya 12c= 12 amper emcükletirim diyor. bu durumda siz komut verdiniz, fırçasız motor amcanız 25 amper emcüklemek istedi. garibim batarya 12 amper emcükletti. kablolarımız bu güce dayanamadığı için de aşırı ısınmadan dolayı kötü yola düştü. kafamın içinde daha cevap aradığım çok soru var ama benim sınırlarım bu kadar. bende de böyle bir proje var, bakalım ben nasıl çözeceğim. umarım c değeri mantığını anlamışsınızdır.

Geçmiş olsun çok tehlikeli olmuş. Yanabilir yada patlayabilirdi.

Bence ikinci satın aldığınız pil kutupları orjinal pilin tersi imal edilmiş olabilir. Cihaz uzerindeki devrede koruma diyodu v.s. vardı ise akım nu diyot üzerinden akmış ve kabloları erişmiş.

Geçmiş olsun çok tehlikeli olmuş. Yanabilir yada patlayabilirdi.

Bence ikinci satın aldığınız pil kutupları orjinal pilin tersi imal edilmiş olabilir. Cihaz uzerindeki devrede koruma diyodu v.s. vardı ise akım nu diyot üzerinden akmış ve kabloları erişmiş.
Çok mantıklı bir cevap. Pili üreten siteye baktım, siparişinize göre hazırlanır iadesi yoktur yazmışlar. Dediğiniz gibi yanlış bağlantı yapmış olabilirler. Dikkatlice pilin kılıfı soyulup ayrıntılı fotoğralanırsa anlaşılır aslında.

Araçta kısa devre gibi bir durum olsa gerek. Bu olay sonrası araç orijinal pili ile hala çalışıyor mu?
Aracın ucundaki soketi yandığı için tekrardan takamadım maalesef
evet adam fawer hayranı güzel insan, olasılıksız güzel romandı. sorunuza gelirsek, bu aramayı incelemenizi tavsiye ederim.
https://www.google.com/search?clien...edğeri+nedir&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
benim matematiğim biraz kıttır böyle konularda. ama anladığım (örnekleme hesabıdır, gerçek değerler değildir) 1c=1 amper emcükleme diyelim. sizin lipo pil 25 c= 25 amper emcülemeye izin veriyor. fırçasız motordur hüüp emer. sizin ikinci taktığınız 18650 batarya 12c= 12 amper emcükletirim diyor. bu durumda siz komut verdiniz, fırçasız motor amcanız 25 amper emcüklemek istedi. garibim batarya 12 amper emcükletti. kablolarımız bu güce dayanamadığı için de aşırı ısınmadan dolayı kötü yola düştü. kafamın içinde daha cevap aradığım çok soru var ama benim sınırlarım bu kadar. bende de böyle bir proje var, bakalım ben nasıl çözeceğim. umarım c değeri mantığını anlamışsınızdır.
Kitap gerçekten çok iyiydi, sizin yukarıdaki anlatımda bir o kadar iyi =) teşekkürler

Çok mantıklı bir cevap. Pili üreten siteye baktım, siparişinize göre hazırlanır iadesi yoktur yazmışlar. Dediğiniz gibi yanlış bağlantı yapmış olabilirler. Dikkatlice pilin kılıfı soyulup ayrıntılı fotoğralanırsa anlaşılır aslında.
Kılıfı soymaya çalışıp tekrardan bir fotoğraf atmaya çalışayım.
Kılıfı soymaya çalışıp tekrardan bir fotoğraf atmaya çalışayım👍

Gerilim/volt'u aynı değil mi?
Volt aynı ben de ona güvenip aldım ama işte bir C muhabbeti var , ondan dolayı sanırım oldu böyle
Pili soydum , açık halini de atayım
Mor olan da orjinal pilin soyulmuş hali , ama bu şarj olmuyordu en son

Ekli dosyalar

• 20250202_120409.jpg
    20250202_120409.jpg
    455.4 KB · Görüntüleme: 22
  • 20250202_121103.jpg
    20250202_121103.jpg
    294.6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular