hocam cevabınız için teşekkürler, hepsini zaten okudum fakat hiç biri güncel değil. Konu zamanlarından seneler geçmiş. biliyorsunuz ki teknoloji her geçen gün durmadan ilerliyor.
Bizde de ses sorunu var. Uzun zamandır bir uğultu vardı. Bakımcılar geçen günlerde fark edip bir dişliyi tornalattılar uğultu sesi gitti sayılır. Fakat her gündeme geldiğinde ustaya soruyorum kontaktörleri ama iş sadece kontaktör olsa çözümü kolaydı. Motordaki frenleme daha çok ses yapıyor. Onun çözümü motor sistemini komple değiştirmek sanırım. En azında asansörcülerin o konuda bir önerisi olmadı.
hocam hız kontrol cihazından kastım asansör sürücüsü denilen parça, ondan asansörün hızlanma değerlerini vb ayarlıyorlar. onu kast ediyorlar diye düşünüyorum
Yahu zaten kontaklar çekip bırakırken o sesi vermesi normal ki. Kontaktör sesli çalışıyor. Bakın önceki mesajlarda sn @sami inci'nin dediği ürünlere.
Not: Her ürünün yoğurt yiyişi farklı
hocam hız kontrol cihazından kastım asansör sürücüsü denilen parça, ondan asansörün hızlanma değerlerini vb ayarlıyorlar. onu kast ediyorlar diye düşünüyorum
Şimdi olayın rengi değişti. Kontaktörlerin çekip bırakırken çıkardığı tak tuk sesi, sessiz kontaktörlerde de tık tık şeklinde oluyor. Belki yeterli olabilir. Belki yeterli olmayada bilir. Tamamen sessizlik istiyorsanız, arkadaşların önerdiği hız kontrol cihazları veya Elektronik statik kontaktörlerden tercih etmelisiniz.