arkadaşımızın öğretmeni şaşırtıcı bir soru sormuş...Ben, bir şey merak ettim, bildiğimden değil sadece merak.. uzayda, uzay mekiği vs. ulaşım aracları elektrıkle calısmıyormu. Orada elekrikli cıhazlar çalısıyorsa , motor çalışmazmı...
Bende dha önce buna benzer forumda soru sormuştum fakat cevap gelmemişti şimdi tekrar sorayım.Uzayda generatörle elektrik üretebilirmiyiz.Ayrıca elektrik üretilirse sürtünme kayıpları yer çekim kuvveti olmayacağından üretimden alacağımız verim yükselebilir diye düşünüyorum
sayın veysel28 google amca sizin sorunuzun yanıtını verebilseydi cevap alabilirdinizBende dha önce buna benzer forumda soru sormuştum fakat cevap gelmemişti şimdi tekrar sorayım.Uzayda generatörle elektrik üretebilirmiyiz.Ayrıca elektrik üretilirse sürtünme kayıpları yer çekim kuvveti olmayacağından üretimden alacağımız verim yükselebilir diye düşünüyorum
Bende dha önce buna benzer forumda soru sormuştum fakat cevap gelmemişti şimdi tekrar sorayım.Uzayda generatörle elektrik üretebilirmiyiz.Ayrıca elektrik üretilirse sürtünme kayıpları yer çekim kuvveti olmayacağından üretimden alacağımız verim yükselebilir diye düşünüyorum