Asenkron motor kutup belirleme

camkinoz60

Üye
merhaba ustalar . elimizde bir motor var .dalgıç pompa motoru 3 fazlı. kablo uçları dışarda uzatılmış. ama u1 .v1. w1 sıralaması belli değil . bunu nasıl belirleyebılırım

6 kablo mu çıkıyor 3 mü, yıldız mı bağlayacaksınız üçgen mi, motor etiketini de atın

etiket yok. yıldız üçgen ama. 6 kablo çıkıyor

6 kablonun renkleri 3ü ayrı, diğer 3ü başka renk mi ? Ya da 6sı da aynı renk mi?

Kac hp Yildiz ucgen kaldirmak istiyosaniz bi elektrikci bulun lafla zor olur o

u1 v1 w1 uçları belli . yıldız yol verdim . diğer uçları birleştirerek. 1 dakıka çalıştırdım . uçlar belli mavi kahve siyah . diğer taraftata aynı sargı dilimine ait renkler aynı .ölçü aletıyle ölçtüm.
ama sıralama belli değil . yazmıyo yanı u1 v1 w1 diye .

• Beğen
Tepkiler: jes
u1 v1 w1 uçları belli . yıldız yol verdim . diğer uçları birleştirerek. 1 dakıka çalıştırdım . uçlar belli mavi kahve siyah . diğer taraftata aynı sargı dilimine ait renkler aynı .ölçü aletıyle ölçtüm.
Şunu anlıyorum, 3giriş ve 3 çıkış belli değil mi ? Evet ise bir avometreyı buzzer konumuna alıp ölçerek çıkış uçlarını bulmak kolaylıkla mümkün olur.

onu bulamayız bi tarafta su basıyorsa anca öyle anlarsınız

merhaba ustalar . elimizde bir motor var .dalgıç pompa motoru 3 fazlı. kablo uçları dışarda uzatılmış. ama u1 .v1. w1 sıralaması belli değil . bunu nasıl belirleyebılırım

motordan dışarı yekpare kablo mu çıkarılmış yoksa iki ayrı kablo mu çıkarılmış?

Forumumuza,daha önce 3-5 defa eklediğim bu metodla,uçları bulabilirsi-
niz.Şema,forumdan bir arkadaşımıza ait-
tir.Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• SARGI UCU ŞEMALI.pdf
    116.3 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,734
Kullanıcılar
452,456
Son üye
WasTR

Yeni konular