Asenkron motor

Hknavsr

Üye
Hocam iyi günler 3 fazli bir motorum var ve bu motor robot üzerine takili görevi ileri ve geri hareket etmek ve belli metraja gelince frenliyor ve malzemesini indiriyor sikintiM fren yaptıktan sonra motor çok az daha ileri ve geri hareket ediyor oynama yapıyor balatasina ve balata sıkılığına baktım gayet iyi

Daha önce çalışması normal miydi?
Motor surucu kontrollü mü?
Fren devreye girdiğinde motor milini gozlemleyebiliyor musunuz?

Sürücü varsa; yavaslama (acceleration) süresini kısaltın ve frenleme direnci takın.
Zaman, mesafe yeterli ise, durma noktasina yakin, ayarlıyacagınız yavas bir devire gecdikden sonra stop etmesini saglıyabilirsiniz. Yani, iki devirli motor olacak.

Daha önce çalışması normal miydi?
Motor surucu kontrollü mü?
Fren devreye girdiğinde motor milini gozlemleyebiliyor musunuz?
Daha önce çalışmadı normaldi
Motor milini gözlemliyor biliyorum motor ile beraber hareket ediyor arada boşluk yok
Motor plc kontrollü
Sürücü varsa; yavaslama (acceleration) süresini kısaltın ve frenleme direnci takın.
Zaman, mesafe yeterli ise, durma noktasina yakin, ayarlıyacagınız yavas bir devire gecdikden sonra stop etmesini saglıyabilirsiniz. Yani, iki devirli motor olacak.
Yavaşlama süresi olabildiğince yavaşlattim fren direnci takılı
1 den 10 'na kadar havuz düşünün bu bir kaplama tesisi her banyonun mesafe ölçümü var mesela banyo 5 malzeme indirecek banyo 5 metrajı 5.30 ayarlı diyelim 5.30 yaklaşınca fren yapiyo duruyo fakat durduktan sonra sağa sola hareket etme oluyo çok az bunu yapmasının sonucunda kaldıracağı malzemeyi ucu ucu na tutuyo ve kaldırırken malzemeyi yere düşürüyo
16072515572957925405214861672822.jpg

Son düzenleme:
Araba tekeri dişli mi, düz mü?

Motor reduktorlu mu?

Eger sürücüden calısıyorsa, dediğim gibi; mesela ana hız 50 hz ise, ikinci hiz mesela 15 hz ayarlayin. 3- 5 hz de de fren devreye girecek sekılde ayarlayın,
Sürücü kullanmıyorsanız, cift devirli motor kullanın.

Tekerlerde var ise setskurlari kontrol edin

Kızak veya rayi kontrol edin. (yağ bulaşmış olabilir)

Balata bütünlüğünü ve asinmayi kontrol edin.

Motoru boşa aldıktan sonra fren kontrolu ve ayarini yapın.

Reduktor arızalı olabilir.

Fren voltajıni kontrol edin

Reduktörun, sonsuz dişli tip olması, durma mesafesını kısaltır, frene yardımcı olur.
Çok sağolun bilgileriniz için yaptım ama biraz düz bir mantık kullanarak yaptım fren balatasini söküp balata temizleyicisi sıktım ve frenimi biraz daha gevşettim suan da sıkıntısız bir şekilde çalışıyo
Tekerlerde var ise setskurlari kontrol edin

Kızak veya rayi kontrol edin. (yağ bulaşmış olabilir)

Balata bütünlüğünü ve asinmayi kontrol edin.

Motoru boşa aldıktan sonra fren kontrolu ve ayarini yapın.

Reduktor arızalı olabilir.

Fren voltajıni kontrol edin
Bilgileriniz için çok teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,245
Son üye
alayli34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler