Asenkron motorda senkron çalışma

Bir tren düşünelim. Bu tren normal seyir halinde iken motor asenkron olarak çalışmaktadır. Şimdi tren öyle bir yola gelmiş olsun ki bu yol çok çok dik bir yokuş ve tren bu yokuştan iniyor. Bu durumda motor giderek hızlanacak hızlanacak ve hız önce döner alan hızına eşit olacak; ardından motorun hızı senkron hız dediğimiz döner alan hızını geçmeye başlayacak. Soruda bahsedilen durum bu olsa gerek. Motorun "Moment - kayma" grafiği incelenirse bu durum daha rahat bir şekilde anlaşılabilecektir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Induction Generator Linkindeki kondansatörler nasıl bağlanıyor? Başka bir yerde stator çıkışlaına üçgen bağlı. Burada da aynı mı? Cümleten hayırlı akşamlar.
 
Linkde anlatılan şeylerden uzun zamandır gerektikçe yaparım.
Eskiden malzemenin az bulunduğu , jeneratör dedinmi , yolunacak kaz görmüş gibi bakıldığı zamanlarda çokca yapardık.Yükün lambalardan ibaret olduğu durumlarda iyidir.Kayığa motor+dizel+kondansatör +projektör.Sabaha kadar devam.:) Yaşasın çinistanlılar sayelerinde harc-ı alem oldu.

Elektrik - elektronik konularında , cümlelerinizin arkasında matematik bilgilerle duramadığınız sürece temkinli olmanızda yarar vardır.Hele ki işi bilenler oralarda ise.
merhaba
bir sorum olacaktı
950 d/dk 37 kw asenkron motoru alternatör olarak kulanmak için milini kaç rpm dönmesi gerekir acaba birde klemens uçlarından yıldız baglayıp mı çıkış alabiliriz
teşekürler..
 
merhaba
bir sorum olacaktı
950 d/dk 37 kw asenkron motoru alternatör olarak kulanmak için milini kaç rpm dönmesi gerekir acaba birde klemens uçlarından yıldız baglayıp mı çıkış alabiliriz
teşekürler..
Merhabalar,

Yıldız ve üçgen bağlama durumunda kullanılacak kondansatör değerleri değişecektir.
İyi Çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,880
Mesajlar
921,266
Kullanıcılar
451,015
Son üye
alperen uğur

Yeni konular

Geri
Üst