Asenkron Treefaze Motorlarda Kontaktör Tetikleme.

Sayin hocam Dediğinizi çok net anladim Tetikleyicilerin voltajlari değişken olabilir diyorsunuz. yalniz a1ler paralelken bu panoda a2 denmi tetiklemiş oluyor? Yani diyelimdi 220v yada A B volt a2 Denmi tetiklemiş oluyor Bu bağlanti doğrumudur ?

normalde biz elektrikçiler a1 faz ucu veya tetikleme ucu a2 de nötr olarak kullanırız.a2 leri köprüleriz.ama a1 lere nötr verip a2 lerden tetikleme yaparsanızda kontaktör bobinlerinin çalışmasında bir şey farketmez.slm

Saygideğer hocam cevabin için teşekkür ederim. Panonun yanina tekrar gittim ve baktim tek tek sari paralel kablolari A1 leri nötüre vermiş Tetikleyici 220v birde kumanda devresi tetikleyiciye 10A Sigorta koymuş resimde sigorta bölümünde en sağdaki. bütün kontaktör ve termikleri çıkışlarinida en üst sağda klemensle birleştirmiş. ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Yalniz. a1 bobin ucu ve a2 bobin ucu olarak 2 ucumuz var

Kontaktöre bağli a1 nötürü fark etmez a2 de bağli olabilir.

faz ise a2 fark etmez a2 de olabilir. Kontaktör bozulduğunda fazla nötür birbirine temaz edip tetikleyicinin faz sigortasini attirmak için mi ?

yani bobin uçlari birbirine kısa devre olacağindan

zaten biz kumanda sigortasını devre elemanlarını (kontaktör zaman rolesi termik role vb) korumak için kullanıyoruz.örneğin kontaktör bobininin yanması veya kumanda devresinde her hangi bir nedenle kısa devre kısaca kumanda fazının dolaştığı malzemeleri korumak içindir.tamamen güç devresinden ayrı olarak düşünülür.zaten şemalarda kumanda ve güç devresi ayrı olarak çizilir ve uygulanır. slm

bütün sorularima cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim saygilar sizlerden çok şey örendim şimdi bu panonun aynisini tasarlayabilirim.

çok teşekkürlerimle saygılar.

Yani A1 leri paralel yapmasinin nedeni hepsinde nötür. a2 ye ise tetikleme uçlarını girmiş doğrumudur ?

Saygılar

Evet bir uç ortak olduğu için.

- - - Updated - - -

kumanda devrelerinde 22o volt la beslenir diye bir kural yoktur.
kumanda devrelerindeki kontaktörler ve diğer cihazlar kaç volt gerilimle çalışacak şekilde seçilmiş ise o gerilim volt u kulanmak gerekir
bu volt 380 ve 220.volt ac gerilim olabilir veya 220.v -180.v -110.v -98.v- 48.v -24.v -12.v dc gerilimde olabilir.
son zamanda üretilen ürünler genelde ac 220.volt olarak üretilmektedir. bu gerilim faz.nötr olabilir veya faz.faz arası da olabilir.
önemli olan kumanda devresinin kutuplar arası volt u dur.

Konu başında 220 Volt geçtiği için bu yönde cevapladım. Saygılar

Sayin hocam Dediğinizi çok net anladim Tetikleyicilerin voltajlari değişken olabilir diyorsunuz. yalniz a1ler paralelken bu panoda a2 denmi tetiklemiş oluyor? Yani diyelimdi 220v yada A B volt a2 Denmi tetiklemiş oluyor Bu bağlanti doğrumudur ?

A1-veya A2 olmasının bir önemi yok istediğinizi ortak uç yapabilirsiniz.

Saygılar teşekkür ederim.

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri