Aspiratör lambası ayrı yanmıyor

Alfonso66

Üye
Merhaba bi sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Mutfak aspiratörü var onu bağlayan servis buata ışıklandırmayla butonu paralel bağlamış butonu açmadan ışık yanmıyo.Butona basıncada aspiratör çalışıyo sadece ışıkı açmak istiyorum ama bağlantıyı çözemedim bi bakarsanız iyi olur :)

Ekli dosyalar

• 20140329_132200.jpg
    20140329_132200.jpg
    96.3 KB · Görüntüleme: 32
  • 20140329_132208.jpg
    20140329_132208.jpg
    81.9 KB · Görüntüleme: 32
Merhaba bi sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Mutfak aspiratörü var onu bağlayan servis buata ışıklandırmayla butonu paralel bağlamış butonu açmadan ışık yanmıyo.Butona basıncada aspiratör çalışıyo sadece ışıkı açmak istiyorum ama bağlantıyı çözemedim bi bakarsanız iyi olur :)

Merhaba.Tek bir anahtarla hem aspiratör hem de lambayı ayrı ayrı yakamazsınız.Tek anahtarla ancak ikisi birlikte,yani sizin söylediğiniz şekliyle hem aspiratör çalışır ve hem de lamba yanabilir.Ancak çiftli (ikili) bir anahtarı mutlaka en kısa sürede temin edip de,bu bağlantıyı öyle yaparsanız söylediğiniz seçenek kolayca da olur.

K47qG7.jpg

Yapılışı: Buattaki fazdan gelen bir kablo,ikili anahtarın köprülenmiş (Ortak iki ucun tek uç yapıldığı vidalı ucundan) girecek,anahtar çıkışında iki ayrı kola (1. ve 2. kola) ayrılan kabloların birer ucu biri aspiratörden,diğer ucu ise lamba duyundan girecektir.Nötr hattından gelen diğer ikinci bir kablo ise ilerde iki ayrı kola ayrılıp,hem aspiratörün diğer ucundan,hem de lamba duyunun diğer ucundan irtibatlanarak bağlanır.Anahtarın 1.sine basıldığında sadece lamba yanar,tekrar basılınca bu lamba söner,2. anahtara basılınca aspiratör çalışır,geri basılırsa çalışması tekrardan durur.İki anahtara birden basılı olduğunda ise hem aspiratör,hem de lamba ayni anda birlikte çalışır ve yanar.İkili anahtarlı selektörlü (Seçmeli) çalıştırmanın mantığı (Çalışma prensibi) basitçe bu şekildedir.

Not: Buvattaki bu kablolardan yeşil-sarı olanı toprak (emniyet topraklaması iletkeni) kablosudur.Diğer kablolardan kahve olanı faz olabilir,kontrol kalemi yanarsa fazdır,diğer mavi veya kirli sarımsı renkteki diğer kablo nötr'dür.(Nötr de kontrol kalemi hiç yanmaz veya fazdan farklı olarak bazı durumlarda çok zayıf yanabilir,biz normalde hiç yanmadığını da farzedeceğiz.Aşağıdaki şemayı uygularken kahve ve kirli sarı kablolardan alın,toprak (Yeşil-sarı) kabloyu sakın hiç bu işte de kullanmayın,bu işinizde hiç gerekli değildir çünkü.Kendinize hiç güvenmiyor ve elektrik tecrübeniz de hiç bulunmuyorsa mutlaka ehliyetli bir elektrikçiye bu işi yaptırın derim.Bu iş yapılırken otomatlar veya şalter tam kapalı olsun! Eve gelen elektrikçiler ve sizin için de ayni durum geçerlidir,çok dikkatli olun.Açıkta kalan bağlantıları da mutlaka bir elektrik bantıyla izole edip yalıtın,açıkta çıplak bakırlı bağlantısı yapılmış olan herhangi bir kablo da bırakmayın.(Buvat içinde veya dışarıdan (harici) çekilen tüm tesisatlarda.) Kolay gelsin.

Ben bu resimde birden çok facia görüyorum o yüzden hiç yazmadım Sn. Binbaşım sağolsun zahmet edip yazmış türlü türlü felaket senaryoları var çok çarpık emniyet can güvenliği "koca bir sıfır" (gaz elektrik ateş birbirlerine çok yakın hepsi tek noktada adeta)

@binbasi ilgilenip zahmet edip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim.Ben eksik anlattim lambanin tusu aspiratirun ustunde on/off (fabrikasyon) puar anahtar ana giris anahtaridir.Yani dediginiz komutator anahtar kullanmaya gerek yok.Buvatta yapilan bağlantıyı ayirip iki kabloyuda direk baglicam fazi notru ama orda nasil bir baglanti yapılmış anlayamadim.Sizin anlattığınız gibi yaparsam calisir dimi ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Ben bu resimde birden çok facia görüyorum o yüzden hiç yazmadım Sn. Binbaşım sağolsun zahmet edip yazmış türlü türlü felaket senaryoları var çok çarpık emniyet can güvenliği "koca bir sıfır" (gaz elektrik ateş birbirlerine çok yakın hepsi tek noktada adeta)

Haklisiniz anahtar yakin duruyo onu tezgaha yapistircam :D

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Sadece anahtar değil priz, elk. kablosu hem gaz borusuna hem de ateşe yakın (Alev tencere tabanından çevreye ısı şeklinde yayılır.) vb. zaafiyetler söz konusu... maalesef.

Forum istatistikleri

Konular
129,714
Kullanıcılar
452,426
Son üye
mtnblt1107

Yeni konular

Geri