ustalarım verdiğiniz değerli bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim. benimde bir katkım olsun bir nebze; bugün audio as200 model bir diafon tesisatında ne dışarıya nede dairenin içine ses gitmiyor. dairenin içindeki şubeden (diafondan) uğultu sesi geliyor. bu arıza bütün binadaki dairelerin içindeki şubeden (diafondan) uğultu sesi geliyor ama ses ne dışarı gidiyor neden evin içine geliyor. öncelikle daire içindeki diafondan kırmızı ve yeşil ışıkların durumuna baktım. normal bir şekilde zil çalınca yeşil ışık yanıyor ve biraz zaman sonra sönüyor. burda durum normal. santrale gittim dairelere giden kabloları söktüm kendi evimden getirdiğim ve çalıştığını bildiğim şubeyi (diafonu) taktım uğultu yine aynen geliyor ses ne dışarı gidiyor ne de dışarıdan içeri geliyor. yani arıza aynen devem ediyordu. bu sefer dışarıdaki zil butonlarındaki hoparlöre giden blendajlı kabloyu santralden söktüm ve kendi evden getirdiğim 8 ohm 0,25 watt veya 0,50 watt hoparlörü direk santrale bağladım ve ev içindeki şube ile konuşmayı denedim ve sonuç olumlu oldu arıza bundan dolayı oluyormuş. bugün yaşadığım deneyimimide siz değerli ustalarımla paylaşmak istedim. ancak ustalarım size bir sorum olacak benim elimdeki hoparlörün arkasındaki mıknatıs biraz büyük dışarıdaki zil butonuna sığmıyor acaba bu hoparlörden nerede bulabilirim. aradım ancak bulamadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.