amatörce bi soru ama konuya hakim bi arkadaş yanıtlarsa benim durumumda olanlar için yararlı ve yönlendirici olacak. Autocad ya da benzeri programlarda AG-OG Aydınlatma, iç tesist, pano, kolon hattı gibi proje çizimi ve hesaplamaları bizzat mühendis mi yapıyo yoksa sorduğum herkesten aldığım yanıta göre tüm işi (autocad çizimi, hesaplamalar vb.) teknisyen ve teknikerler yapıyo da mühendis yalnızca gözden geçirip dosyalayarak teklif ve hakediş falan mı hazırlıyo!!! ben de proje de çalışma hazırlığındayım ve bilgiler bulamaç haline döndü! Mühendis dediğimiz kişi yalnızca birkaç ayrıntıya onay veren gözden geçiren birimi? Öyleyse neden mühendislik okur? bi arkadaş iki kelimeyle açıklarsa çok sevinirim..
kinetikenerji tasarım ve çizim farklı şeyler yani? çizim Cad programlarında proje çizimiyse tasarım nedir? hangi hatta kaç mm2 kablo kesiti kullanmak mı? yoksa başka bişey mi? bana sanki Elektrik mühendisi meslektaşlar pekte öğrendikleriyle ya da öğrenmeleri gerektiğiyle ilgili iş yapmıyorlar gibi gelmeye başladı! çizimler yapılsın, projeler çizilsin, hesaplar yapılsın, ben de alıp; hmmm olmuş olmuş, iyi olmuş deyip hakediş ve maliyet hesabı yapayım! maliyeci miyim ben yavvMühendisler çizim yapmaz bilgi birikimi ve deneyimlerini projeye aktarırlar,dediğin gibi herşeyi teknik ressam yapıyor mühendis onun üzerine konuyor diye bir durum söz konusu değil.Çizim ve tasarımı karıştırıyorsun.
Çizim yapanlar ise mühendis değil mühendiscikler
bide hem tasarlayıp hem çizenler var onlar hangi sınıfa giriyor bilmiyorum.