AVM lerde kompanzasyon

Sn.izmir'in belirttiği yükleri klasik yaklaşımla kompanze etmek mümkün değildir.Klasiğin yanına tristörlü sıfır geçişli hızlı yükler için destek üniteler ilave olabilir.Tamamen tristörlü sistemler tesis edilebilir.Bu konuda Alron ve Dycom bence nimettir.Sn.izmir çok isabetli karar vermişsiniz.Kutlarım.Bütün meslektaşlarımı da buradan uyarıyorum.Bu tarz yüklerin olduğu yerlerde küçük güçlerde bazı uygulamalar ile çözümler üretebilirsiniz.Ama güç artınca boşuna deneme yanılma yapmayın Alron,Dycom gibi hazır sistemlere yönelin.Tristörler kontaktör gibi değil.Çok ısınıyor.Bozulmak için adeta bahane arıyor.Filtreler bobinler fanlar derken kalitesi ve güvenilirliği belli olmayan bir üretime başlamış olursunuz.
 
sn izmir;
sitemim size değildir.alron güzel bir sistem.ancak ederinin o kadar yüksek olmaması gerekir.bu yüzden sitemim alron'a.o kadar bilgi,emek ve beyin yoruyorsunuz mutlaka bunun maddi bir karşılığının olması gerekir.kazıklanma duygusuna kapılmayın lütfen.böyle bir duyguya kapılmanıza neden oldum ise ayrıca özür dilerim.ancak bütün meslek kollarında bu böyle malesef.Sayılı bir kaç firma çıkınca fiyatlarda malesef yüksek oluyor.Firma sayısı arttıkça rekabetten dolayı fiyat otomatikman aşağı düşüyor.Ederinin bu kadar yüksek olmadığı zaten o zaman kendiliğinden ortaya çıkmış oluyor.
saygılar.
 
sn. tknsyn;
tercihimin doğruluğunu desteklediğiniz için teşekkür ederim, sn fabia beni ikilemde bıraktı.birde şunu söylemek istiyorum sanırım dycom kondansatör kademelerini kontaktör yerine tristörle kontrol ediyor. alronun bize taktığı sistemde ise monofaze kondansatör kademeleri yok,onun yerine çok hassas ayarladıkları monofaze yük reaktörleri var (onlar dinamik yük diyorlar).

sn. fabia;
işletmem için eğer uygun olabilseydi circutorden 17000 euro+kdv ye sistem alacaktık(önceki yazıda anlatmıştım), allahtan uygun değilmiş ki çok daha iyi bir fiyata sorunumuzu çözdük diye düşünüyorduk. sizce daha uygun ve daha ucuz çözüm ne olmalıydı?
ısrarla tercihim olan alron çözümünün ederinin üzerinde olduğunu vurguluyorsunuz, konunun içinde biri olarak sizce ederi nedir?
araştırmalarım sonucu sadece 50 kVAr şönt reaktörü için en ucuz bulduğum fiyat 2400 euro idi.
 
yapmayın sayın izmir söylediklerimin doğru olduğunu siz de kabul ediyorsunuzdur ama....
bence rumuzunuzu izmir değilde alron olarak değiştirin.Beni alron düşmanı olarak görmeyin sistemlerinin iyi olduğunu söyledim zaten.
 
sn fabia,
hangi söylediğinizin doğru olduğunu kabul etmeliyim?

ben kompanzasyon satıcısı değilim, ahlaklı bir teknik adam olarak yaşadığım sıkıntılara bulduğum bir çözümü meslektaşlarımla paylaşmak istedim.

ben seçimimle çalıştığım işletmenin parasını harcattım ve bu konuda bir hata yapmış olabileceğimi söylediğiniz için sizden işletmem için maliyet istedim.sizin cevabınıza bakın?

size inanarak işletmemin özelliklerini rakamlarla ifade ettim, aldığım teklifleri belirttim, net rakamlarla konuştum. siz hangi çözümü öneriyorsunuz? onu söyleyin!

sizin alronla ne alıp veremediğiniz var bilmiyorum, ilgilenmiyorumda ama beni saçma sapan ifadelerle itham etmeyin lütfen.

bu işlerin içinde birisi olduğunuzu söylemiştiniz, demekki tekniksiniz, o zaman teknik konuşun, yorumlarınızda o çerçevede olsun lütfen.

bizler bu yazıları niçin yazmaya başladık, bir üyemiz AVM lerde yaşadığı kompanzasyon sorununu dile getirerek öneri istedi, ben kendi adıma bu arkadaşa net çözüm olabileceğini düşündüğüm bir tavsiyede bulundum.üç gündür siz ne yazıyorsunuz? yazdıklarınızın şerif beye bir katkısı olmuşmudur acaba? bunu da çok merak ediyorum. başka merak eden varmı onu daha da çok merak ediyorum doğrusu.
 
Lütfen " AVM'lerde Kompanzasyon " konusu dışında mesaj yazmayalım. İlgi ve alakanız için teşekkür ederiz.
 
merhaba,
forumunuza ilk defa yazıyorum, sn. yöneticinin konu dışına çıkılmaması uyarısını kabul ediyorum, fakat bana bir cevap hakkı doğduğunu düşündüğüm için anlayış gösterileceğini umuyorum, çünkü ben alron çözümünün tasarımcısı ve şirketin sahibiyim.

alrona sitem eden arkadaşım sizi tanımıyorum, size fiyat bilgisi vermedim(bayiler dahil), hangi bilgi ile alronun ederinin üzerinde olduğuna karar veriyorsunuz? lütfen beni ve forum arkadaşlarımızı aydınlatırmısınız.

sn. roboelektronik sizden 10/2008'de bir e-mail aldım, alron sistemi hakkında teknik bilgi istemiştiniz, size cevap verdiğimi hatırlıyorum, yanılmıyorsam sizde fiyat bilgisi istememiştiniz. harmonik röle ilişkisini sormuştunuz bende size harmonikli işletmelerde alron çözümünün artılarını anlatmıştım, umarım tatminkar olmuştur.

izninizle forum arkadaşlarımın tümünün dikkatini bir konuda çekmek isterim; alron sisteminin tek bir sabit fiyatı yoktur,
fiyatlar kullanılacak güç ile orantılıdır,
120 ytl/ay ceza ödeyen işletmeler için bile alron çözümü vardır.
forum kuralları uygun ise hangi işletmeye (güç), hangi çözümümüzün olduğunu ve fiyatlarını yazmak isterim.

yaşadığımız derin ekonomik krizin sonucunda pekçok işletme üretimine ara vermek zorunda kaldı/kalıyor, bu işletmelerin kurulu gücüne göre yapılan kompanzasyon sistemleri bu düşük yükleri görememekte ve işletmeler her ay ceza ödemekte/ödeyecek.

bu türlü işletmelerde ya akım trafosu küçültülecek ve mevcut kompanzasyon panosu tadil edilecek, küçük güçlü monofaze kademeler oluşturulacak, işletme çalışmaya başlarsa güç arttıkça pano tekrar tekrar tadil edilecek;

veya bu tadilatlardan daha pahalı olmayan alron çözümü (60x60 cm ebatlarında küçük bir pano) ilave edilecek. bu seçenekte, mevcut akım trafoları ve kompanzasyon panosunda bir değişiklik yapılmayacağı için işletmenin durması ile düşük güçte çalışması veya tam güçte çalışması arasında hiçbir müdahale gerekmeyecektir.
 
Sn. TuğrulSürücü

* Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

* Kompanzasyon ile ilgili çözümleriniz teknik bir bilgi sunmak mahiyetini taşıyorsa, kompanzasyon bölümünde yeni bir konu açıp, bunu sunabilirsiniz.

* Kompanzasyona yönelik sunacağınız bilgiler, teknik bir bilgi sunma mahiyetinden çok, firmanız ile ilgili ise firma rehberi bölümünde yeni bir konu açıp sunabilirsiniz.
 
Sn. Şerif 58

* Elektronik balastlı yükünüz toplam 18,5 kW ve endüktif balastlı yükünüz 1,5 kW ise, bu durumdaki yükleriniz için;

Toplam kapasitif gücünüz: 18,5 kW

Toplam endüktif gücünüz: 1,5 kW

İşletmenizde var olan kapasitif güç, endüktif güce göre çok daha fazla olduğundan dolayı, bu şartlar altında, kompanzasyon yapmadığınız takdirde kapasitiften cezaya girersiniz. Dolayısıyla kapasitif yükü kompanze edebilmeniz için, şönt reaktör kullanarak endüktif yük oluşturursunuz.

Gerekli güç analizini yapınız ve fazların yüklenme durumunu belirleyiniz. Her faz için, şönt reaktör kullanmak üzere kademelendirme yapmanız gerekmektedir.

Arkadaşlar Bu yazıda benin anlamadığım bir şey var elektronik yada normal bir balast nasıl oluyorda kapasitif oluyor. eğer kapasitif oluyorsa bizler neden kompanze etmek için ekstra kondansatör bağlıyoruz. lütfen açıklarmısın. yoksa bu elektronik balast farklı bişeymi?
 
Sayın tossun2008

* Şahısları hedef alarak değil, bu platformda insanlara nasıl daha faydalı olabiliriz mevzusunu düşünmeliyiz.


* Amacınız bilgilenmek, bilmediğiniz birşey hakkında soru sormak ise uslüp tarzınızı daha kibarlaştırınız. Bu platformda insanlar birbirlerine, hiçbir menfaat beklemeden sadece yardım etmek amacıyla gönüllü olarak bilgi alış verişinde bulunmaktadır. O zaman uslüp tarzımızda dikkatli olmalıyız. Sorunuzun cevabına gelelim;


* Elektronik balastlı lambalar kapasitif yük meydana getirirler. Dolayısı ile elektronik balastlı lambaları kompanze edebilmek için endüktif reaktif yük meydana getirilmelidir.


* Endüktif balastlı lambalar, endüktif reaktif meydana getirirler. Dolayısı ile endüktif balastlı lambaları kompanze edebilmek için kapasitif reaktif yük meydana getirilmelidir.


Sitemizde bu konu ile ilgili birçok bilgi bulunmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Mesajlar
932,701
Kullanıcılar
453,050
Son üye
alperen343

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst