Avometre kullanımı ile ilgili birkaç soru


Direnc degil o arkadasim multimetre direncte degil diot testinde diot bozuk olursa oter yani arada birsey olmadan uclari birbirine degdirirsen yada bir telin iki ucuna degdirirsende dogal olarak oter saygilar

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yani sizin şahsi fikriniz sağlam olduğu yönde öyle mi? Şimdi 220 V verip çıkışı ölçtüm. Sıfır...
 

Zaten matiginizla cevabi bulmussunuz giris sargisi kopuk yanmis olabilir yenisi ile degistirmeniz gerekecek saygilar

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 
Diyot ölçerken direnç ölçtüğünüzü hatırlatayım.Bir diğer hatırlatma cihazın ötmesi diyotun bozuk olduğu anlamına gelmez..Saygılar.
 
Son düzenleme:
Kusura bakma biraz kabaca olacak ama sizin bu işi bilmediğiniz anlamına gelir.

O zaman bir multi metrede diyot saglamlik testi (sizin direnc olcumu adi taktiginiz oten bolum) ve cesitli kademelerde direnc olcum bolumunu bosuna yapmislar sizin dediginize gore ikiside ayni islemi yapiyor yapan adamlar bunu akil edememis gorememis ayni sey oldugunu sene 2013 olmus siz fark etmissiniz dehaniza hayranim severek takip ediyorum sizi bu forumda oterse diyot olcumunde diyot bozuktur wiki miki degildir yani bilmemek ayip degil bilmeyip bilir gibi yapip bilmeyenleri de yanlis yonlendirmek yanlis, ben ve burdaki buyuk cogunluk burda bilgi alisverisi yapmak icin burda ha ben ciftciyim bilmedigim konuda yazmam en azindan bilmesem bile bi fikrim varsa yazarim ..... iste boyle buralar wiki ansiklobedisi de guzel ama buranin yerini tutmaz kaba tanimlar var orda bildigim kadariyla bilgiler hakinda saygilar.

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 
Sana hazır cevap vermeyecem gidip araştır herşey parmaklarının ucunda.Saygılar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…