!990 yılından beri kullandığım Sony Digi Cube ICF-C101W radyomun kanallardaki frekans karışmaları, net ses alamama (özellikle TRT radyo 3 yayınında) nedeniyle varyabl trimmeri ile ve muayyen bobinleri ile oynamam sonucunda radyonun ayarları iyice bozuldu.
RADYONUN MODELİ VE ÖZELLİKLERİ
https://www.radiomuseum.org/r/sony_icf_c101w.html
Değerli @Mr_YAMYAM hocamın konu hakkında bilgilendirmeleri ve yönlendirmeleri ile bu ayarların nasıl yapıldığını bana öğreterek radyonun band frekans ayarlarını doğru bir şekilde yapmak istiyorum.
Yamyam hocam elimdeki radyo FM/MW bandlı.Ben aynı model radyonun FM/MW/LW 3 band olanının servis kitapçığını buldum.Radyo her şeyiyle aynı sadece benimkinden farkı LW bandı olması.
Servis kitapçığının ayarlar bölümündeki açıklamalar ekte.
Gösterge yoksa beyaz dişli yerinde duruyorsa dişlerden birini keçeli kalem ile işaretle.Yamyam hocam şöyle bir durum var.Bu radyonun scala göstergesi ( resimdeki sarı plastik) yok.O nedenle 98Mhz de çalan bir radyo ile kıyaslama yaptığımda bu radyoda farklı yer çıkacak.Başka bir yöntem var mı?Nasıl yapabilirim?
Bir de öğrenmek istediğim şunlar:
1-Adjustment1 resminde işaretlediğim kutular ne anlama geliyor?
2-Trimmer ayarlarında CT2 ile neyi ayarlıyoruz,CT3 ile neyi ayarlıyoruz?
KÖTEKAyarını bozduğun için 98 mhzde yayın yapan istasyonu bulunca orta noktada olmayacak zaten.
Onu trimerler ile oraya getireceksin.
108 mhz üstüne çıkarsa uçakların telsizlerini dinlerKÖTEK
İlk aşamada trimer ile 98MHz i ayarlamaya çalışmak hatadır.
98MHz te yayın yapan bir istasyon, band başı (88 MHz) ve band sonu (108 MHz) ayarları tamamlandığında zaten tam yerine oturacak demektir.
Sarı plastiğin olmama durumunu açıklamak lazım.Yamyam hocam şöyle bir durum var.Bu radyonun scala göstergesi ( resimdeki sarı plastik) yok.O nedenle 98Mhz de çalan bir radyo ile kıyaslama yaptığımda bu radyoda farklı yer çıkacak.Başka bir yöntem var mı?Nasıl yapabilirim?
Dişli var hocam. Bende 98Mhz de yayın yapan radyoyu yakalayamıyorum. En yakın 97.80 çıkıyor.Sarı plastiğin olmama durumunu açıklamak lazım.
Dişli de yok mu yoksa sadece sarı ibre mi yok.
Bu senaryolar netleşirse daha bilimsel hareket edebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?