Bahçe duvarındaki elektrik panosuna su girmesini nasıl engellerim?

GokhanTe

Üye
Katılım
7 Ocak 2023
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
45
Geçen kış su girdiği için yangın koruma aparatı bozuldu ve değiştirmek zorunda kaldık. Üzerine geçici olarak naylon geçirdim, bu şekilde koruyor ama kalıcı bir çözüm arıyorum.

Komple panonun değişimi çok pahalı olur. Normalde bu kapakların su geçirmez mi olması gerekiyor? Bunu da bilmiyorum. En pratik çözüm, kapak üzerine onu kaplayacak şekilde su geçirmez bir kapak taktırmak olabilir ama böyle bir ürün bulamadım. En yakın olasılık şu:
https://www.trendyol.com/pd/erfur/m...041?boutiqueId=61&merchantId=487669&gads=true

Bu ürünü de sanırım duvar içine bir miktar girmesi ve o şekilde monte edilmesi gerekiyor, kapak üzerinden vidayla falan olacak iş değil gibi. Tam olarak su geçirmez olmasına da çok gerek yok, direkt suyu kesse muhtemelen yeterli olacak.

Pano üzerine sundurma gibi bir şey olabilir mi? Bu yeterli olur mu?

En kötü ihtimal pvc koruma dolabı yaptırmak ama bu da pahalı olabilir, bir de kurallara uygun olmayabilir. O kısmı hiç bilemiyorum.

Elektrik panosunun resmini ekliyorum. Bu saç kapağın içinde conta falan olsa aslında su geçirmez ama bu modelde yok. Kapak hafif deforme olmuş.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20261014_152304.webp
    IMG_20261014_152304.webp
    115.3 KB · Görüntüleme: 7
pano ölçüllerine göre harici tip şapka kıvıttırıp, yanlardn viadlayabilirsiniz. Ayrıca . duvardan bir cm. kadarda uzaklaştırın.
 
pano ölçüllerine göre harici tip şapka kıvıttırıp, yanlardn viadlayabilirsiniz. Ayrıca . duvardan bir cm. kadarda uzaklaştırın.

Tam anlayamadım. Harici tip şapkanın bir görseli, muadili var mı? Bir çatı ustasına falan mı sormam gerekir bunu? Kim çözer bu işi?

Panoyu mu duvardan 1cm uzaklaştıralım? O kısmı da tam anlayamadım, pano hareket etmez gibi. Şapka olacaksa gözümde sundurma gibi canlanıyor, o da 15-20 cmlik olacak ve sadece üstten koruyacak. Zaten üst kısımdan girdi ve en üstteki yangın korumayı bozdu.
 

Forum istatistikleri

Konular
133,483
Mesajlar
971,774
Kullanıcılar
459,511
Son üye
GREERWTWQ90
Geri
Üst