Bakım bölümünde çalışan bir teknisyen , üretimde çalıştırılabilir mi?

m-usta-fa

Usta Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
1,987
Puanları
156
Herkese selam;
Bazı iş yerlerinde duyuyordum,şimdi de bizim iş yerinde uygulamaya çalışıyorlar.Bakım teknikeri,kendi mesleğine yakın bir alanda üretimde çalışacakmış.Fakat bir arıza olduğunda gidip arızayı yapacakmış.
Bence aşağılayıcı bir tavır.
Peki sizce bu normal mi?
ya da kanunen uygun mu?
 
öncelikle af edersiniz ama hoha demek lazım. sonrada orada demekki üretimde çalışanları bakımda çalıştırıyorlar mış ...........
 
Şahsen ben bugüne kadar mesleğim dışında, ilave olarak hiç bir konuda çalışmadım çalıştırılmadım. Bende aynı görüşteyim Aşağılayıcı

Diğer iş için ek bir ücret (hakedilen ilave 2. maaştır) verilse dahi bu senin tercihinde olmalı

Saygılar
 
İşyerlerinde çalışan personel için ,görev tanımlamaları olması gerekir ( tabi adam gibi işyeri ).Görev ta-
nımı içerisinde olmayan işlerin yaptırılması yasaktır.Yaptırılmak istenilen ikinci iş,karşılığı verilmiş olsa bile,
istenmeyen bir iş ise,o insan,kendisini aşağılanmış hisseder.Vahşi kapitalizm denilen şey bu işte.
 
vallahi ne diyeyim sayın meslektaş arkadaşlarım.saat o8:30 iş başı yaptım çok afedersiniz 2 gündür köpekler için kulübe yaptırıyorlar.burası akdeniz 50 derece sıcakta hemde güneşin altında yapıyoruz.teknik eleman olduğumuz için her işi yaptırıyorlar.güya mesleğimiz elektrik teknikeri,bir yerde arızadan dolayı yangın çıksa fabrika havaya uçar.bunu düşünen kim?ne yapalım ekmek parası bir şey diyemiyoruz.sayın arkadaşlar;sizce bu mantıksız,işiyle ilgili olmayan işleri yapanların durumları nasıl önlenir?cevaplarınız.
 
Ben bunun sürekli olmadığı sürece aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum. Kendi adıma konuşursam parasını aldıktan sonra teknik her işi yapıyorum. Patronunda istediği bu zaten her iş için bir adam çalıştırması imkansız bu yüzden mevcut iş gücünü kullanarak her işi yapmak zorunda. Bildiğim kadarıyla yasalardada bunun aksi iddia edilmiyor zaten çok büyük şirketlerde personelin iş tanımı oluyor. Bunun dışında bir iş yaptırılmıyor, yapamıyor.
 
Sn berdibek şöyle düşünün.Yaptığınız asıl iş bakım teknisyenliği.yıllardır o işi yapıyorsunuz.Bir gün iş yerinde bakım faaliyetleri ile ilgili işler azalıyor ve diyorlar ki,siz üretimde çalışacaksınız.Ama arıza olduğunda tekrar bakım teknisyeni olacaksınız.
Gece 3 te arıza çıktığında yine bakım teknisyeni olacaksınız.Pazar günü sabah 7 de kopresör arızalanırsa hala bakım teknisyenisiniz.Ama pazartesi sabah 08:00 da üretim işleri yapacaksınız.
Sadece teknik personel için düşünmüyorum.Mesela muhasebe şefine siz işi olmadığı zamanlarda,üretime çıkıp çıkan ürünleri sayıp kayda geçeceksiniz,arada fatura gelirse muhasebeye inip faturayı kaydedeceksiniz denilebilir mi?
sormak istediğim bu.
Ben yaptırılır da demiyorum.
Yaptırılamaz da demiyorum.
Görüşlerinizi ve bu konuda varsa hukuki bilgilerinizi bekliyorum
 
Böyle durumda,2 yol vardır.Onun dışındakiler hikayedir.
1-Ya bu deve güdülür,
2-Ya bu diyardan gidilir.
 
Evet budur, kesinlikle katılıyorum.

fahri yetiş ' Alıntı:
Böyle durumda,2 yol vardır.Onun dışındakiler hikayedir.
1-Ya bu deve güdülür,
2-Ya bu diyardan gidilir.




Benim işim olmayan şeyleri, yapmam gereken işlermiş gibi gören hiçbir işverene boyun eğmedim. İşsiz kalacağımızı düşünerek onun hatrına her denilene katlanmak, malesef tabiri caizse bizim joker olarak kullanılmamıza neden oluyor, buda bizi işverenin istediği kıvama getiriyorda haberimiz yok !!! Ben şahsen, kul' a minnet eylemem, kaybedeceğim çok şey olsa dahi tavrımı ortaya koymaktan hiç çekinmem.

Baktım ki bunu yaptığım için işsiz kaldım, başka çarem alternatifim mi yok, madem herşey haysiyetimizle onurumuzla namerde muhtaç olmadan ekmek parasını kazanmak ise, o zaman para kazanmanın 1001 türlü yolu var, gider hammallık ederim, gider limon satarım, ama yine kazanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,746
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst