Kusura bakmayin yarim kaldi . Yukardaki yazilari okudum fakat acil aydinlatmalari Ups den beslemek icin mantikli bir gerekce bulamiyorum kusura bakmayin belki bu ufak noktayi yakalayamadim lutfen bana yardimci olun . Ben kendi tezimi sunuyorum sizinkileride bekliyorum
Ups den gelen hatti normal balansta cektik anahtar kapali konumda elk kesintisi oldu armaturlerin normal balanstlarina elk ups uzerinden besleniyor fakat acil kitleri hatta gerilim algilamadigi icin ups hattini devredisi birakip piller uzerinde beslemeye geciyor . bana mantikli gelmiyor . Ups hattinin acil kitine baglanma kousu zaten kapandi sanirim
Ayrica Ups gibi bir sistemi hali hazida akuleri bulunan armaturler varken onlar uzerinde harcamakta bana mantikli gelmiyor
Arti serverlar bilgisayarlar cctv gibi pahali sistemleri besleyen ve sonderece hasas sistemleri korumakla yukumlu bir sistemi yuksek ark degerleri olan adi anahtarlarla kotaklamak vasitasiyla riske atmak bana son noktayi koyduruyor .
Ve son olarak hepimiz her kosebasina bir ups koymuyoruz genelde tek merkezli yada sinirli sayida ups kullaniyoruz . Binanin bir kisminda yangin cokme vs bir sorun ciktiginda hicbir sorun olmayan kisimlarda ses duman alarm kaynakli panik icinde olan insanlari ups hattindaki sorun yuzunden aydinlatma hatti normal olmasina ragmen karanliga bogma riski buyuk bir ups
Sigorta ile koruyamayiz Bu her nekadar zor bi ihtimal gibi gorunsede bence risk tasiyor
Her turlu yorum icin simdiden tesekkurler burasi bi okul degil amac hatalarimizi duzeltmek . Gercekten konunun uzmani varsa dergi gibi her ay bi konu alsin ele anlatsin bizde okuyalim ama forumlarin amaci ortak paydadaki insanlarin ele ele birbirlerini gelistirmesidir . Yazilanlarin halati yanlis yada sacma olma ihtimali bile vardir .
Herkeze saygilar selamlar