Balast seçimi

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar florasan lambalarda balast seçimi nasıl yapılır? yani 1 2 4 vs lambalı armatürlerin balastlarini kastediyorum...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Normal balastların kullanımı,artık tamamen kaldırılmaktadır.Lamda değeri yüksek ( lamda >
0,98-0,99 ) elektronik balast kullanmak,en uygun çözümdür.
 
Mekanik Balast'tan Elektronik Balasta geçiş Tüm hızıyla devam ediyor.Meslektaşlarımızında Kaliteli ve Markalı Elektronik balastları tercih etmelidir.
 
:)işte o kaliteli balast hangisidir onu bilsek:)
 
Lamda değerinin yüksekliği ve EMİ filtreli oluşu,balastın kalitesinin iyi olduğunu gösterir.
 
RFI süzme özelliği var mıı?
harmonik filtre var mı?
cofisi kaç

bir de 2x36 gibi floresanlarda tek mi çift mi kullanacaksın?
2 balastın fiyatı aynı güçteki tek balasttan daha fazla.
tek balast kullanacaksan (2 lamba için) bu lambalar balasta çıkışında seri mi? Lambalardan biri arızalanısa diğer lambanın yanıp yanmaması bu balast seçimine bağlı.

ben osramları iyi gördüm. federalin de balastları var EMI RFI falan var. Baktım OSRAM da Federal de aynı akımı çekiyorlar. Ama kaliteyi zaman gösterir.

Bir de ben, DCS PLC odaları gibi kritik yerlerde endüktif balast kullanmayı tercih ederim. Elektronik balastların RFI filtreli olmasına çok güvenemeyebilirim .Ama zamanla denersek bunu da görürüz.
 
VB ( vossloh-schwabe ) elektronik balastlar da kalitelidir.
 
Bu konuda benimde bir sorum olacak.Kimyasal ürün üreten (deterjan-kozmetik) bir fabrikada çalışıyorum ve florasan armatürlerin hepsi etanj tipi.Şimdi bu lambalardaki balastların hepsini elektronik balastla değiştirmek istiyoruz fakat tedarikçi firma etanj armatürlerde elektronik balast kullanılamayacağını söylüyor.Doğrumudur,doğruysa sebebi ne?
 
benim calıştığım işletmedede 2x58w etaj armatürler var ve hepsinde tridonik elektronik balast var sakıncası olacağını sanmıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,729
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst