Balastlı Sodyum Buharlı lamba ile direk 220 V ile çalışan lamba

Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
141
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar, elimizde sayısı oldukça fazla 125 watt sodyum buharlı lamba var, bu lambaların bir kısmı balast ile, bir kısmıda direk 220 V ile çalışan tiplerden. Çoğunun üzerlerindeki yazıları silinmiş. Lambalardan hangisi balastlı, hangisi 220 V ile çalışan tip olduğunu nasıl ayırt edebilirim ?

Benim aklıma gelen yöntem şu,

Lambaları balast ile deneyip, çalışan lambaların balastlı tip , çalışmayanların balastsız tip olduğunu anlayabiliriz. Her iki denemede çalışmayan lamba zaten arızalıdır.

Sizin önereceğiniz başka ölçüm, deneme yöntemi varsa, paylaşırsanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Düşündüğünüz yöntem güzel ..
Balast takıp ta çalışmayan olursa direk bağlayın (Ama girişe 3-4A W otomat takın).
 
Sn.yüksek gerilim,bahsettiğiniz ampullerin direk şebekeye bağlanabilen tiplerinin,içinde normal akkor ampullerdeki gibi bir fleman olur.Bu flemanı duy ile cam balonun birleştiği yerde cam balonun şeffaf küçük bir bölümü vardır,oradan balonun içine bakarak görebilirsin.Ayrıca klasik bir seri lamba ile ampulleri test edersin flemanlı olanlar ilk anda balonun içinde kendini belli eder.Yakmaya devam edersen ısınıncaya dek normal akkor ışığı verir.Balastlı deney seni yanıltabilir.Zira 220 V luk ampul balastlada çalışır.Kolay gelsin.
 
125 w ampul bildiğim kadarıyla 220 voltla çalışıyor
balastlı olanlar 160w olması lazım
hem 125 watı balstla denersen ampul patlar
böylelikle 220 olduğunu anlarsın:)
 
Sn.--aykut--,yanlışınız var.125W cıvalı ampuller balast ile çalışır. 160W cıvalı ampuller balastsız olarak direk Şebeke gerilimine bağlanır.Her iki ampulde balast ile bağlandığında sorun çıkarmaz.
 
arkadaşlar civa veya sodyum buharlı ampullerin balastlarıyla beraber tükettikleri güç ne kadardır. veya sadece balastların tükettikleri güç ne kadardır. saygılar
 
125W olan balastlı, 160W olan ise balastsız cinsidir. Balastsız olanların ömrü uzun olmadığından piyasa genellikle 125W olanı tercih etmektedir. 125W olanı balast olmadan takarsan gümler. Ayrıca lambanın içine bakarsan (dip taraftan) farklı olduklarını da farkedebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,174
Mesajlar
923,931
Kullanıcılar
451,527
Son üye
josephh

Yeni konular

Geri
Üst