Balkon Lambası Yanmıyor

bu konuda ilgilenen tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim emeklerinize sağlık ben makina teknisyeniyim.elektrik az buçuk anahtarda 3 uç bağlı tek uç bağlı olanda kontrol kalemi göstermiyor.ayrıca duyu falan değiştirdim yani yeniledim

saygılar sunarım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ilk başta sigortaların hepsini kapat bolkandaki yanmayan lanbayı sök yerine yeni bir armatür al sonra anahtarı sök uçları biribirine 3'ünün uçlarını birbirine bağla ve sigortaları aç yanaçakmı lamba eğer arıza devam ederse büyük ihtimal mutfak üzerinden almışlardır hattı nötürü bağlamayı unutmuşundur mutfaktan yada hattında kopukluk olabilir bu anlattıklarımda sıkıntı yoksa elktrikçi çağır buvatı açsın yeniden bağlasın.
 
balkon duyuna bak elektrik geliyormu eğer gelmiyorsa komütatör arızalı olabilir
 
Bu tip tesisatlar genelde tek boru ile yapılır. Buattan çıkan boru mutfak lambasına, oradan da balkona gider.
Nötr ortak kullanılır. Mutfak lambasının bağlı olduğu yere bak, boşta kalan bir kablo varmı. Varsa o kabloyu buattan gelen nötr ile birleştir. Büyük ihtimal balkona nötr gitmiyor.
 
arkadaşım ampulun patlamışş senin çık da bi kontrol etsene
 
Merhabalar kolay gelsin diyerek sistemi komple gözden geçirmenizi önerecektim. Yani biz hep basit yollarla sorunu çözmek isteriz ama bu bazen sonuca varmamıza engel olmaktadır. En güzeli işin ehline yaptırmak ama kendi hünerlerimizide sergilemek istiyorsak bilgimiz doğrultusunda işe koyulmamız ve çok dikkatli olmamız gerekir.
Öncelikle sigorta panelinde boata gelen hattı konrol ettik faal oldugunu gördük. Sonra anahtara gelen ucu kontrol ettik faal ise anahtar çıkısını kontrol ettik aynen sorun yok. Balkon lambası ve duyu kontrol ettik duy ve lamba sağlam ve anahtar açık yani hatta elektrik verilmiş durumda iken akım geliyorsa sistemde ir sorun yoktur ve lamban yanıyordur. Ama lamba duyuna bir türlü akım ulaştırılamamışsa ki bende diğer arkadaşların ve sizin yorumunuzdan anladıgım kadarıyla Lamba duyu ile anahtar arasındaki taşıyıcı kabloda bir problem olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aşağıdaki oluşturdugum devre resminin yardımcı olacacagını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
önce lambayı sonra duyu sonra sırayla giderek kablolar ve bağlantılarıve anahtarı kontrol edin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,961
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst