Basınç değerleri normal Soğutma anormal

cakabo__

Üye
Katılım
30 Kas 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Chiller ile suyu soğuttuğum bi merkezi sistem klima var klima da 3 soğutma grubu var bu gruplardan birisinde soğutmada problem yaşıyorum.Emme basıncı,yağ basıncı ve basma basıncı normal değerlerinde olmasına rağmen çok düşük soğutma yapıyor hatta yapmıyor bşle diyerbilirim.Sizce problem nedir.Şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
39 kez bakılmış ama hiç cevap verilmemiş . Bir fikri olan yokmu ?
 
evaparatör kısmın büyük ihtimal kireç kaplı.ısı transferi yapamıyor.bence asitle veya harbiyle temizleyin derim.
 
evaparatör kısmın büyük ihtimal kireç kaplı.ısı transferi yapamıyor.bence asitle veya harbiyle temizleyin derim.

bu durumda alçak basınç arızası vermesi gerekmez miydi? Evet bu da muhtemeldir ama, bence önce kondansere bakmakta fayda var.

Gaz basıncının normal olması , sistemin normal çalışacağı anlamına gelmez.
örneğin kondanser kirlidir ve gaz da azdır(mesela aşırı basınçtan dolayı emniyet valfi(varsa) açıp, fazla gazı atmış olabilir.

Bence öncelikle kondanser su soğutmalıysa, kulefanların temizliğine, filtrelere , suyun düzgün sirküle olup olmadığına, kondanserin temiz olup olmadığına bakmalısınız.
kondanser hava soğutmalıysa , kondanser temizliğine bakmalı, kirli ise temizlemelisiniz.Fanları da kontrol edip, tekrardan gaz ölçümü yapmalısınız.
Expention valfte de sorun olabilir ama, düşük bir ihtimaldir.
çalışırken gaz basıncına ve , evoparatör suyu giriş çıkış sıcaklığına tekrardan bakın bence.Bir de şu olabilir mi? su soğuyordur ama, ısı sensörü ya da kontrolcü arızalı olduğunan dolayı , makina soğutmadığını sanıyordur( bu durumda da aşırı soğutma yapıp , gaz basıncı düşer ama)
 
tşkler verdiğiniz bilgiler için klimaya tekrar bakacağım...
 
özsayın evop kaç paslı onuda yazsana . selam neşet
 
mrb arkadaslar bi sorum olucak normalde klima dıs üniteleri dısarda olur ve ısısını dısarı atar peki bu dıs ünite mahalin icinde olursa cıkan ısıyı nasıl yok edebiliriz
 
daha önce böyle bir sorun başıma geldi. basınçlar, kondenser vs normaldi. fakat çok düşük soğutma yapıyordu. en son kompresörü açtığımızda silindirlerden birinin çıkış valfinin deforme olduğunu gördük. değiştirdik sorun çözüldü. basınç normal görünmesine rağmen gazı çiğnediğini anladık. çözüm bulamazsanız en son oraya bir bakın.
 
Gmz dışarı atmak istiyosan üniteden dısarı bir tesisat yapman gerekLi.
 
mrb arkadaslar bi sorum olucak normalde klima dıs üniteleri dısarda olur ve ısısını dısarı atar peki bu dıs ünite mahalin icinde olursa cıkan ısıyı nasıl yok edebiliriz

1 havalandırma kanalı ,1 aspiratör ve mahale taze hava girişi sağlarsanızçözüme kavuşursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,819
Mesajlar
920,763
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst