basit sensör sistemi yapmam lazım

eforaparat

Üye
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Konum
Güneşli
s.a. arkadaşlar benim basit bir sensör sistemine ihtiyacım var. sensörü bir sacın üzerine konumlandırıp sac ile sensör arasına herhangi bir materyal girdiğinde sisteme bağlı olan (eklediğim resimdeki gibi) bir micro valfin üzerindeki hava akışını sağlayan butona basıp hava sistemini çalıştırması gerekiyor nasıl bir şey yapabilirim yardımcı olursanız cok sevinirim.
 
kaç tane sensör lazım?ayrıca sensör ile materyal arasındaki mesafe nedir?bunlarıda belirtmeniz gerekir.
 
Neden mekanik bir valf kullanmanız gerekiyor. Selenoidli bir valf işinizi çok daha kolaylaştırır...
Aşağıda örnekleri var...
SİSTEMA .:.: www.sistema-turk.com :.:.

mekanik olması şart değil benim bilgim sınırlı olduğundan ancak bu şekilde izah edebildim. sizin yazmış olduğunuz selenoid valfi araştırdım daha mantıklı ve daha basit işimi dahada kolaylaştırır ama sensör ile bağlantısı nasıl olacak ve ne çeşit bir sensör kullanmam lazım?
 
Son düzenleme:
kaç tane sensör lazım?ayrıca sensör ile materyal arasındaki mesafe nedir?bunlarıda belirtmeniz gerekir.
ustadım bir tane sensör yeterli.

1. sensörü monte etmem gereken yer
2. sacın monte edileceği yer. sensör ile sacın arasıda maksimum 12 cm olacak.

sensör ile sacın arasına kumaş girdiği an hava sistemi devreye girmesi gerekiyor kumaş aradan çıktığında ise sistemin devre dışı kalması gerek.
 
arkadaşım öncelikle bana göre sensörü alta 2 nolu yere bağlaman daha iyi olur..kapasitif sensör kullanarak yapabilirsin. alt bölgeye bir delik del sensör çapında, sensörün algılama ucunu saca sıfır olarak monte et.dc 24v kullanacaksın sensörün 3 kablosu var ikisi besleme diğeride çıkış ucudur..sensör çıkışına bir adet röle bağla daha sonrada röle kontaklarından bağlayacağın valfin bobinini besleyeceksin kolay gelsin..
 
hazır optik sensörlü selenoid valfler satılıyormuş piyasada bilginiz varmı yapmak istediğim şeyle aynı işi görürmü
 
bu dikiş makinelerinin manuel sistemlri var zaten .sensörlü sistemleride var uygun fiyata hazırları var .uğraşma hazır paketini al .yada manuel kendin yap.hava nereye üfleyecek kumaşı kıvırmak içinmi hazır aperalar var .apera üreticilerine ölçüleri ve kumaşın numunesini veriyorsun istediğini yapıyorlar
 
kardeş benim yapmak istediğim farklı bir şey. bana sadece sensörle sacın arasına bir materyal girdiğinde valfi açacak bir sensör sistemi lazım. böyle bir sistem karaköydeki elektronikçilerde varmıdır yada nereden bulabilirim?
 
astaş jukiyle görüş birde bildiğim kadarıyla birde uçar apera makine diye bir yer dikiş makinelerine özel sistemler yapıyorlar onlara danış
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,856
Kullanıcılar
451,320
Son üye
agurpinar

Yeni konular

Geri
Üst