Baskı Devre kopyalama

Katılım
10 Ağu 2010
Mesajlar
44
Puanları
1
Hocam merhabalar elimde bir tane baskı devre var elaman falan yok üzerinde temiz aynısından bir tane daha yaratıcam başka bir plakate malzemeleri aldım yalnız çizimi baya uzun bir devre şeması olduğundan elle zor olacağını düşünüyorum ütü yöntemi ise ares te çizmem gerekiyor,açıkcası kartın direk fotokopisi çekilse çıkarmı kağıt üzerinde hani karbon kağıdı ile diğer plakete aktarabilir miyim??
 
Yüksek çözünürlükte fotosunu çekin. Sprint layout programını netten kırık olarak bulun. Arka plana resim yükleme imkanı vardır, kullanımı çok kolay ve hızlı bir programdır. PCB olarak kopyasını çizebilirsiniz bu sayede...
 
peki daha sonrasında areste çizilmiş gibi kuşe kağıda basabilir miyim çıktısını hani ütü yöntemi kullanabilmek için ? birde yüksek çözünürlük derken böyle 1024x768 yeterlimidir ?
 
kesinlikle aresede ekleyebilirsiniz devreyi arkaplan resmi olarak
 
ares tede oluyor diyorsunuz yani sprint i indirip denicem yalnız elemanların yerleşim yani mm'lik ayarlarını resim i eklediğimde tutturabilir miyim?
 
Farklı yöntemler kullanan arkadaşları biliyorum. Ben asıl PCB üzerinde ki bir malzemeyi( genelde entegre) referans alıp, çizerken aynı footprinte sahip bir malzemeyi koyup daha sonra ayarları ile skalayı ve daha sonra da X-Y koordinatlarını ayarlayıp çiziyorum.
Ares kullanmadığım ve bilmediğim için yorum yapamıyorum o konuda...
 
splint de de bazı elemanlar mevcut değil illa bir eksiklik olucak ya,resmi yükleyip bir deniyim sonra tekrar dönerim yardımcı olursunuz :) teşekkürler şimdiden

birde plaketi delmek için matkap cnc matkap daha iyi olur tabi ama nerelerden temin edebilirim yada bunu yaptırtcak biyer bulmam mümkün mü ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sadece bir adet ama normal el matkaplarının direnç entegre kondansatör vb elemanları yerleştiricek kadar küçük uçları mevcut mudur yada tavsiye ediceğiniz başka bir yntem var mı lisedeyken cnc matkapla denemiştik ordan mantık yürüttüm

hocam peki kartın direk fotokopisini çektirsem net bir sonuç alamaz mıyım sonra da yağlı kağıda bastırsam ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,887
Mesajlar
921,354
Kullanıcılar
451,029
Son üye
emirfatihbeytorun

Yeni konular

Geri
Üst