Bass sorunu

simeli

Üye
Katılım
8 Şub 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
58
Merhaba Arkadaşlar ;

Microlab fc 530 2.1 ses sistemim var. Bas sesi çok iydi. Ancak son 1-2 gündür, basta bir düşme seziyor gibiyim. Denemek için, anfiden bas fişini çekip daha sonra da takıp dinledim parçaları. Fişi takınca bas kolonunda ses geliyor ama ne bileyim zayıf gibi.
Pek anlamam ama, bas hoparlörüne baktım, göbek de harektli.Hava kanalından da hava geliyor. Parçaların özelliğine göre, yüksek baslı parçalarda bas yüseliyor da.Ama sanki önceden bir başkaydı.
Sorum şu : Anfinin acaba bas devreleri yanmış olabilir mi ? Eğer böyle bir şey olmuşsa basın hiç ses vermemesi gerekmez mi ? Böyle zayıf bas verme durumları olabilir mi ? Yani yarı yanıklık gibi bir durum mümkün mü?
Şunu da ekleyeyim : Sistemin orijinalinde, tweeter yoktu. Ben de sonradan tweeter ekledim.Eklemeyi yaptıktan sonra , tiz seslerde sanki iyileşme olmasına rağmen, basta herhangi bir düşme olmamıştı.
 
Ayarları kontrol et . Tizin artması bas seslerin bastırılmasına neden olabilir. Tiz düşükken bas daha etkindir. Dengeyi iyi kurmalısın. En son olarakta bu teknik bir sorun olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,463
Mesajlar
927,092
Kullanıcılar
452,020
Son üye
Abdullahziyansiz

Yeni konular

Geri
Üst