Batch Plant (beton santrali) motorları hakkında

mertcan_45

Üye
Katılım
23 Nis 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
S.a. arkadaşlar. beton santrali üzerindeki bulunan tüm motorlar aynı anda çalışır mı ? bilgisi olan var mı
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Beton santralında kompresör veya hidrolik motorları devamlı devrededir.Daha sonra ana mikser motoru çalışır.Ana mikser motoru yol alınca üretimi yapılacak betonun formülüne göre malzeme belirlenen miktarlara göre miksere alınır,daha sonra çimento helezonu çalışıp istenen miktardaki çimentoyu miksere verir.Bu karışıma belirli ölçüde su verilerek belirlenen süre boyunca karıştılır.Süre sonunda mikser kapağı açılarak transmiksere yükleme yapılır ve beton sevk edilir.Kısaca sistem bu şekilde çalışıyor.Üretim boyunca motorların çoğu devrede oluyor.Fakat bu bilgiler italyan ICOMA firmasının sistemi.Firmalara göre değişiklik olabilir.Umarım işine yarar.
 
Cevabın için teşekkürler skoykac . Elektrik idaresinden güç talebinde bulunurken 100kw lık bir beton santrali için , 100 kw lık enerjimi talep etmemiz lazım ? yoksa biraz daha fazla enerjimi ? yada motorlar hepsi çalışmayacağı için 100kW ın altında enerji mi talep etmem lazım ?
 
Siz talebinizi ihtiyacınızın % 20 -25 i kadar fazla talep ederseniz ileride rahat edersiniz.Çünkü hiçbir tesis kurulduğu gibi kalmaz.Zamanla mutlaka tesise ilaveler yapılır.En basiti olarak gece çalışması olacak olursa güçlü bir aydınlatma gerekebilir.Biz soğuk havalarda rezistanslarla suyu ısıtıyor,sıcak havalarda da buz kalıpları ile soğutuyorduk.İleriyi düşünerek gücü biraz yüksek tutmanı tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,758
Mesajlar
920,240
Kullanıcılar
450,830
Son üye
scm123

Yeni konular

Geri
Üst