rsimsek
Profesyonel Üye
Merhabalar ustatlar, kamera kayıt cihazı için hem şebeke hem şebeke kesintisinde güneş/solar panel sistemi üzerinden akü ile beslemeye geçiyorum. Daha önce bahsetmiştim. Öncesinde bu geçişi bir röle üzerinden yapsam da ters EMK dolayısıyla, (röle bobin uçlarında ters diyot bağlı), şebeke kesintisi sonrası röle 1-2 saniye gecikmeli bobini bıraktığından besleme kesintisi oluyordu. Sonrasında bu röleli çözümden vazgeçip, hem şebekeden gelen adaptörün, hem de akünün eksi uçlarını birleştirip, artı uçları diyotlar üzerinden birleştirerek çıkışa (yük/kamera beslemesine) bağladım. Fakat burada da önemli bir nokta var; her iki besleme de bağlı olduğundan her ikisinden besleme devam ediyor. Bunu aşmak için akü beslenmesinde ya da şebekeden gelen gerilimle oynamak gerekiyor. Hangisinin gerilimi (volt) yüksekse öncelik onda oluyor. Halen bu şekilde sorunsuz çalışıyor.
Merak ettiğim şu ki, kesintisiz offline güç (UPS) kaynaklarında şebekeden besleme kesildiği anda mili/mikro/nano saniyede UPS'de bu transfer nasıl yapılıyor, basit bir yolu var mı?
Bu konuda hazır bir modül buldum fakat tepki süresini göremedim (YX-X804);
Merak ettiğim şu ki, kesintisiz offline güç (UPS) kaynaklarında şebekeden besleme kesildiği anda mili/mikro/nano saniyede UPS'de bu transfer nasıl yapılıyor, basit bir yolu var mı?
Bu konuda hazır bir modül buldum fakat tepki süresini göremedim (YX-X804);