Siz hangi ülkenin insanısınız?..................
daha çok sıralayabilirim
bu ülkenin insanı kimse kusura bakmasın daha evrimini tamamlayamamış yasalarında eşitlik var 550 vekilin kaçı bayan veya 81 ilin kaçında bayan vali var veya bayan emliyet müdürü ?? yasalar elbetde işitlikder uygulayan ? 2004 yılında fransa başbakanının konvoyunu şehir içinde plis durdurup konvoydaki tüm araçlara ceza kesdi hız sınırını aşdılar diye ? sıkıysa türkiyede dene bugün başbakan yada bakan geçecek diye yollar kapatılıyor oysa geçiş üstünlüğü anbulans itvaye kollukgücü dür başkaları için yol kesme gibi bir uygulama avrupada yok
şimdi siz diyonuz ki bayan tekniker )
Sayın esrabrr,Ben elektrik elektronik mühendisiyim.yeni mezun oldugum halde başvurduğum yerlerden o kadar çok geri dönüş olduki seçim yapmakta zorlandım diyebilirim.Bence böyle bi ayrım yok.Aksine başvurduğum çoğu yer bayan mühendis almak istediklerini söylemişlerdi.Önemli olan neyi ne kadar bildiğiniz ve gerçekten önemli bilgi birikimi ile dolu olan bir cv.Emin olun çok şey biliyorsanız işveren cinsiyete bakmıyor.
Aynı dertten ben de yakınıyorum. Yanıma eleman alacakları zaman adeta yalvarıyorum, bayan eleman alın diye. Dinlemiyor müdürlerim Bıktıkm arkadaşlar, her gün yağlı paslı, traş olmamış herifler görmekten
Fena mı olurdu yani, AVO metremin, kaneviçeli bir kabı olsa. Osiloskobumun üzerinde dantel olsa, glob camları ters çevrilip, içine çiçek ekilse.
Merdivene çıkmadan önce, çıkar o ayakkabıları, daha yeni sildim basamakları dese birisi...
Tornavidalarım ve pensem, haftada bir çamaşır suyuna bastırılsa mesela, hijyenik olmaz mı ?
Yıllık bakımdan sonra, freze tezgahının garç gurç diye sesler çıkarmasının sebebi, işe aldığımız bayan elemanın,, "ıyykkk vıcık vıcık yağ olmuş" diye, lineer yataklardaki yağları yağ sökücü ile silmiş olması olsa, komik bile olurdu yani.
Sanırım en güzeli de, kablo çekerken, kablolar yapışmasın diye, kablo tavasının margarinle yağlanması olurdu
Siz hangi ülkenin insanısınız?
Aileniz hangi ülkenin insanı?
Akrabalarınız hangi ülkenin insanı?
Siz bahsettiğiniz evrim tamamlayamama olayına, kendi çevrenizdeki insanları da dahil ettiniz mi, yoksa sadece bana, benim aileme, benim çevreme mi hakaret ettiniz?
Bu ülkenin insanından ne istiyorsunuz anlayamadım. kimisi de derki, aziz nesin , Türklerin %80 i aptal demiş. Doğru demiş der. Ben daha evrimimi tamamlayamadım, ya da ben de aziz nesinin dediği gibi %80 lik aptal dilimindenim diyenini duymadım. Benim insanıma, benim ülkeme hakaret ederler, kendilerini hemen ülkeden soyutlarlar. Milli bayramlarda da senden benden daha Türk olurlar.
Şükredin ki evrim teorisine inanmam ve insan soyundan geldiğimi bilirim. O yüzden size ağır şeyler yazmıyorum. Bir şeyi eleştirecekken Benim ülkemin tamamını örnek göstermeyin. Hatalı iş her neyse, hatalı iş yapanı eleştirin.
Sayın esrabrr,
İş sıkıntısı çekmemenize sevindim. Ama bayan teknikerler sizin kadar şanslı değillermiş. İş yerlerinde, bayan mühendis gerçekten çokça çalışır. Konu bayan teknikerlerin iş bulamama , ya da teknik işlerde çalışamama sıkıntısı. Mühendis bayanların iş bulup ta, tekniker bayanlarımızın iş bulma sıkıntısı çekmesinin temel nedeni, teknikerlerin, daha çok bedenen çalışması, kirli paslı ve ağır işlerle uğraşmasıdır.
Mesela şöyle bir deneme yapılabilir. Bir çok avrupa kökenli makina firmalarının , Türkiye yetkili servisi, teknik servis verecek elemanları mühendislerden seçiyor. Geliyorlar, tulumlarını giyiyorlar. Başlıyorlar yağlı makinanın, yağlı ve ağır parçalarını sökmeye.Siz de deneme olsun diye, bu tarz işler yapan firmalara, servis mühendisi olarak başvurursanız, ne demek istediğimizi anlayacağınızı sanıyorum. Onlar da muhtemelen sizi geri çevirecektir. Çünkü saha işlerinde, bayan teknik eleman tercih edilmiyor. Burada da, acaba neden tercih edilmez diye yorumlarımızı yapıyoruz.
siz kim oluyorsunuzda bu insanların adına konuşma hakkına sahip oluyorsunuz..
. arkadaşımın dediği gibi siz nerde hangi ülkede yaşıyorsunuz ve benim aileme ceddime atalarıma bu kadar berbat ve pis bir yakıştırma yapıyorsunuz. yazıklar olsun böyle konuşupta bu formu kirletenlere. şans eseri dünyaya gelip mecburen yaşayanlara.