Bayramda çalışmayacak büyük tesisler için

Bana göre her röle bu işi yapabilir. Hemde ölçüm OG den yapıldığından daha da sağlıklı olacaktır. 8 Yıl önce Kahramanmaraşta ki bir müşterimize bu şekilde bir bağlantı tavsiye etmiş ve sorunlarından da kurtulmuştuk.

400kVA (34,5/0,4kV) trafoyu göz önüne alalım tam yükte;
O.G.'den çekilen akım;
S=1,732xUxI
400000=1,732x34500xI
I=6,69A
A.G.'den çekilen akım;
400000=1,732x400xI
I=577,36A

Yani Trafonun A.G'den çekilen akımı ile O.G.'den çekilen akımı arasında 86,3'lük bir oran var.O.G. akım trafosu 20/5 olsun bu oranı röleye girebilirsiniz ancak Akım bilgisini O.G.'den alıyorsanız gerilim bilgisinide O.G.'den almanız gerekir aksi taktirde faz kayması oluşacağından kompanzasyon doğru çalışmaz çünkü rölenin aldığı veriler hatalıdır.
Gerilim trafosundan bilgi almak içinde eğer hücre uygunsa gerilim trafosu taktırmanız gerekir mevcutu kullanamazsınız çünkü o ölçüm sayaç içindir ayrıca mühürlü bölmededir.

Bu dediğim problemleri kendi içersinde yazılımında gideren röleler var Sn gunerdr'e sormuş olduğum röle markaları bunlardı ama marka ismi alamadım maalesef ! Sadece 3500euro'luk bir fiyat bilgisi alabildik kendisinden.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Her rölenin bunu yapamadığı, yapsada gerilim hücresine ihtiyaç duyduğu daha öncede yazılıp çizildi AG tarafından OG kompanzasyonu konsuunda. Birçok referansımız var, kendi kontrol kartlarımızla ne birkaç bin € luk gerilim hücresine nede yeni akım trafolarına ihtiyaç duymadan (sekonder koruma rölesi var ise) bu işi 2 senedir yapıyoruz hem küçük güçlerde hem yüksek güçlerde. Kesin çözümler sunuyoruz ancak mevcut kompanzasyon yatırımından sonra elbette pahalı geliyor ikinci bir yatırım, ancak dengelenemeyen trafo yükleri için çok başarılı..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,521
Mesajlar
927,576
Kullanıcılar
452,105
Son üye
turan_k

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst