Bedava Elektrik

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu arkadaş bu işe kalkışmadan önce şunu araştırmalıydı . Bir akü devamlı primer güç kaynağı olarak kullanılabilir mi ; kullanılırsa nasıl kullanılır ; kullanılmazsa niye kullanılmaz ?
Enerji korunumu yasası gereği birinci tür devridaim makinesinin çalışması imkansızdır(bu türde dışarıdan enerji alınmadan yapılacağı iddia edilir).Başka bir değişle,dışarıdan enerji almayan bir sitem,çevresine sahip olduğundan daha fazla enerji sağlayamaz . https://tr.wikipedia.org/wiki/Enerjinin_korunumu_yasası
Bu arkadaşın sisteminde çıkışta enerji tüketimi devam ettikçe oto alternatörünün verdiği şarjla akü kendini toparlayamaz duruma gelecek ve bu arkadaş malesef mosmor olacak.
 
tamam bu imkansız anladım ama şu verdiğin enerjiden fazlasını alınmaz lafına gıcık oluyorum.kitaplardan kafanızı kaldırın bi bakın Allah aşkına.enerji denilince akla salt elektrik geliyo.G kuvveti enerji değil midir ? en basit kaldıraç G kuvvetini yenemez mi.manyetik enerji ise japonyada koca treni kaldırıyor.
 
Bu işi bizden iyi bildiğini iddia ediyorsan niye bize soruyorsun ki ; yolun açık olsun diyelim sana.

Facebook da Davut IŞIKLAR diye bir amca var ; peşine takıl bence
 
tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ama iyi bildiğimi iddaa etmedim kardeşim.demek istediğimi idrak edememişsin o yüzden defalarca okumanı öneriyorum.hayırlı akşamlar.
 
estafullah ne kızması.benim demek istediğim okul fazla bişey öğretmez tersine soru sorma yetisini köreltir.biz bilmeyenler saçma sorular soracağız ki bilenlerin kafasında acaba sorusu doğsun ve ortaya yeni birşeyler çıksın.
 
Vekaleten de sayılmıyor, bir arkadaş işyerinde tedviren başmühendis oldu , yazıyı görünce yav dedik o ne demek oluyor , vekaleten bakan arkadaşlar asaleten ataması olmayan ama o makama bakabilecek kişiler.....
"Aslında göreve layık görmüyoruz ama o koltuğa da birini oturtmamız gerek kötünün iyisi durumu" demenin kibar hali
 
Son düzenleme:
Elimizde 100Birim Akü enerjimiz var bunun yarısını yani 50 birimini yüke harcayalım, çok iyimser rakamlarla 10 birimide kayıplara gitsin, kalan 40birimide akü şarjı için kullanalım.
100birim akü enerjisi = 50birim yükte harcanan + 10birim kayıp + 40birim geri besleme şarj

Şimdi bu kısır döngüde enerjinin basit sarkaçta olduğu gibi birsüre sonra sıfırlanacağı kabak gibi ortada. Yani Fiziğin temel kurallarına direnmenin bir anlamı yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…