Merhabalar sayın Kaynak, elime bu Beko'nun aynısı olan Arçelik 6030M bulaşık makinesi var. Problem de aynı. Ben en başta emniyet switch'inin çatlak olduğunu sanmıştım ama meğer hortumlar zaten açıktaymış. Kısacası makine su alırken çenelere bağlı hortumlardan su sızıyor. Ben de 2 hortumu switch'den söküp kördüğüm yaparak çalıştırdım. Program verdiğimde bildiğiniz gibi 1. çıtta su boşaltıyor, 2. çıtta su alıyor 3. de de püskürtmeye başlıyor. Ama bu makine 1. çıtta su boşaltır şekilde takılı kalıyor, 2. çıtta 10sn kadar su alıp öylece bekliyor. 3. çıtta ise su alarak püskürtmeye başlıyor. İlk denememde 3. çıtta taşana kadar su aldı. 2. denememde de suyu almayı kesti ama öylece 3. çıtta püskürtür şekilde takılı kaldı.
Sorun sizce elektronik kartta m olabilir yoksa presostat şalterinde mi? Su sayaç kartı dediğiniz cebin orada presostat'a benzeyen yuvarlak parça mı acaba? Benim aklıma ikisi geldi.
Makinedeki su sızıntısı kesildi bu arada, switch in altındaki köpüğü çıkardım, yine takacağım toplarken. Yani suyun çene hortumlarından taştığına eminim. Sorun da makinenin takılı kalması her adımda.