Yelek 87
Profesyonel Üye
Hocam bir bakıma haklısın, ben üniversite son sınıfa kadar özelde teknik personelin bu kadar sömürüldüğünün farkında değildim. Özel sektör teknik elemanı o kadar ağır şartlarda çalışıtırıyor ki teknik personel devlette çalışan eş değerini görünce afedersiniz kebap iş olarak görüyor, bunada yatış diyor. Elbet görevini kötü kullananlar mevcut ama tümüne yayamayız. İlk işimde bir taahhüt firmasında çalışırken cumartesi günü saat 19-19.30 arası Elektrik tesisat işini yaptığımız kocaeli şantiyesinde toplantıdayız. Proje müdürü bişeyler anlatıyor kafam olmuş bi dünya, yorgunluktan sızacam, ordaki herkesde nerdeyse aynı durumda, o sırada aklıma geldi şimdi mühendislik yerine öğretmenliği seçseydim, cuma öğlenleyin paydos edip, belki arkadaşlarımla birlikte haftasonu yedi göllere kaçabilirdim diye ama mühendisliği seçtim şu an bu saatte burdayım!!!! Ben böyle bir hayatı iş yaşamını kesinlikle ve kesinlikle istemediğime karar verdim ve rotamı çizdim. Her gün kamuyu araştırırken ister istemez özelde işlerle kıyaslamaya gittim. Özel ile devlette çalışan personel arasında çalışma şartları bakımından nerdeyse bir uçurum olduğunu gördüm. Benim bu tespitlerimi gören fazla teknik personel olmaması beni epey şaşırtmıştı. Adam haftanın 6 günü afedersiniz 3 kuruşa saba akşam çalışacak ve bundan memnun olup şikayet etmeyecek!!!! Mühendisim akşam 7-8 e kadar çalışacam, buna mukabil fazla mesai ücreti alamıycam, sigortam en düşükten yatacak, haftasonum iki gün olmayacak, yıllık iznimi kullanmak bile lüks olacak!!!! Yemin billah mühendislerin %80 ni buna benzer şartlarda çalışıyor. İnsanlar bunun için mi üniversite okudu!!!
Bu sebeple kamuda çalışanlar bize yata yata hiç bişey yapmadan para kazanan adamlar gibi gözüküyor, yanlış olan onlar değil biz yanlış taraftayız. Dediğim gibi artık bende yanlış olan tarafta olmak istemiyorum. İsterlerse yatıyor desinler umrumda değil, isterse köreliyor desinler zerre umrumda değil. Çünkü ben bazı şeyleri bizzat gördüm. Zararda olan devlette değil, özelde çalışan.
Bu sebeple kamuda çalışanlar bize yata yata hiç bişey yapmadan para kazanan adamlar gibi gözüküyor, yanlış olan onlar değil biz yanlış taraftayız. Dediğim gibi artık bende yanlış olan tarafta olmak istemiyorum. İsterlerse yatıyor desinler umrumda değil, isterse köreliyor desinler zerre umrumda değil. Çünkü ben bazı şeyleri bizzat gördüm. Zararda olan devlette değil, özelde çalışan.