Muhsin Kamer
Profesyonel Üye
Siz müsait değilsiniz. Arızanın yerini ben yazayım.bu akşam balık yeme günüm olmasaydı, kesin arızayı bulup söylerdim.
ustam latife yapıyordum. genelde balık yemediğim günlerde de demlenirim. ben emekli olduktan sonra kart tamircisi oldum. o paylaştığınız şemayı karta bakarak ancak akşama kadar anlarım. o da bileşenler üzerinden. ben mekanik üzerinden giderim genelde. öyle mühendislik bilgisi filan, o bileşen ne işe yarar filan anlamam. alldatasheette bulurum, aynısı varsa alır takarım, yoksa eş değer arar bulurum. yani benden bir cacık olmaz, bilgim yetmez.Siz müsait değilsiniz. Arızanın yerini ben yazayım.
Üstad;ustam latife yapıyordum. genelde balık yemediğim günlerde de demlenirim. ben emekli olduktan sonra kart tamircisi oldum. o paylaştığınız şemayı karta bakarak ancak akşama kadar anlarım. o da bileşenler üzerinden. ben mekanik üzerinden giderim genelde. öyle mühendislik bilgisi filan, o bileşen ne işe yarar filan anlamam. alldatasheette bulurum, aynısı varsa alır takarım, yoksa eş değer arar bulurum. yani benden bir cacık olmaz, bilgim yetmez.
orta 2 terk böyle bir ustanın yanında yetiştim. ama dediğiniz gibi bazı konularda ondan çok daha üstündüm ama lafı edilmez. Elektrik, Elektronik üzerine kimse eline su dökemezdi. ışıklar içinde uyusun diyemeyeceğim hakkında. çünkü çok ş*r*fsiz bir karakteri vardı.Hem teorikte çok iyi, hem pratikte süper, (belki vardır da...) ben böylesini görmedim.
oncelikle basinizi agirtim belki hepinize cok tesekkur ederim!@Mert-77
Şu denenebilir.
D112 - Köprünün pozitif bacağı devreden ayrılır. veya köprüyü geçici olarak hasar vermeden, devreden tamamen çıkartın.
Dışarıdan 5 veya 6 V DC yi köprü diyotun pozitif bacağına uygulayın. GND yi de bağlayın.
Voltajları yazdığım yerlere uygulayın. Başka yerlere temas ettirmeyin. Yanlış yerlere voltaj vermeyin cihaz da hasar daha da büyümesin.
Şimdi dikkatlice kontrollerinizi yaparak cihazı çalıştırın. Cihazın çalışması lazım.
ve ...
Aşırı ısınmalar kesilecek mi?
Sonucu bildirirsiniz.bu dediginizi deneyecegim
biz Türkiye'deki ustalar genelde rakı power ile çalışırız ama dikkat etmek lazım, hepsi değil. gavur dediklerimizde de büyük ustalar var bulmak lazım değil mi?oncelikle basinizi agirtim belki hepinize cok tesekkur ederim!
bu dediginizi deneyecegim Muhsin ustam
isin kotusu yurtdisnda yasamaktayim. yoksa ugrasmam servisine gonderirdim.
dogru durust servis yok! Soundcraft Spirit calisan mixerimi restorasyon icin verdim sol kanal vu metresini mi bozmadilar
sol master kanal ses dustu. Turkiyedeki ustalar yurtdisina gore kingler vallahi.
bu akşam balık yeme günüm olmasaydı, kesin arızayı bulup söylerdim.
Şimdi dikkat ettim de...regulatorlerin cikis voltajlari'
Q111 - d313 (6v) (12.6) (5.7)
Q109 - d313 (-11.7v) (-22.6v) (-11.4v)
Q110 - b507 (-11.7v) (-22.7v) (-11.5v)
U131 - 78m12 (22.1v) (GND) (11.7v)
Q107 - d313 (07.3v) (11.7v) (06.8v)
U132 - 79M12 (GND) (-22.3v) ( 11.7v)
Q108 - b507 (-07.3v) (-11.7v) (-06.8v)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?