Besleme gerilimi ne demektir

arkadaşım besleme gerilimi yani örneğin bir fan motoru 220v ile çalışıyor etiketinde yazan bu gerilim besleme gerilimidir
 


Bunu elektrik okuyan her öğrenci bilir. Soru olarak, ödev olarak verilmesi saçma bence. Demek istediğim şu ki; biraz daha uç derecede ödevlerle uğraştırılsın öğrenciler. 21 yaşındaki bir öğrenciye hala gerilim ne demek öğretemediysen öğretmenliği bırak derler adama.

aynen katılıyorum size bu forumda bu gıbı konu açmak yadırganacak konu bence besleme gerılımı zaten elektrık elektroniğe ılk başladığında oğrencı bunu oğretırler mesela en basıtınden pille bır cıhazı beslersen cıhaz çalışır bu cihaza başka terımmı kullanılır ha bırde burada en iyi pense hangısıdır yıl olacak neredeyse daha konu devam edıyor bunu gozonune alırsak eleştırmemızdede haksızlık etmış oluruzkı bu konularda bıraz araştırsın gençler bana kalırsa forumda en ıyı penseyı bulamaz hocasından ustasından da oğrenebılır:)
 
Arkadaşlar bir soru üzerinde çok takıldım ve çok aramama rağmen cevabını bulamadım. Eksik bilgilerimi öğrenebileceğim bir forum ararken buranın benim eksik bilgilerimi tamamlayacağına inanarak üye oldum. Bana yardımcı olabilecek bir arkadaşımız olursa çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.

5V besleme gerilimine sahip 8 bit AD çözünürlüğe sahip bir dönüştürücünün,
2,5V luk bir giriş sinyali değerinin sayısal olarak değeri nedir?


bu arada forumda yeni bir konu açma işlemini bulamadım bundada yardımcı olabilirseniz sevinirim. Tekrar teşekkürler.

Soru biraz eksik olmuş . Ama eksik haline bir atış yaparsak 128 diyebiliriz..

Kolay gelsin
 
Besleme gerilimi nedir sorusu okadarda basit bir soru değil.

Soruyu şöyle soralım...

36kV luk kesicili çıkış hücresinin kesici motoru 220VAC ısıtıcısı 220VAC Fider rölesinin ana beslemesi 110VDC bekap beslemesi 24VDC ölçü gerilim beslemesi 100VAC dir.

Hücre içindeki fider rölesinin veye hücrenin besleme gerilimi kaç volttur.....

Niçin...

Koşay gelsin....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,894
Mesajlar
921,408
Kullanıcılar
451,038
Son üye
teknoinfo

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst