Besleme Voltajı, Güç Kaynağı Seçimi

Arkadaşlar sizden birşey rica edebilirmiyim..
Smps 48 volt kullanmalısınız. Motorlar 4.2 amper olduğu için. Mervesan Elektronik ten 48volt 7.3 amperlik smps güç kaynağı almanızı öneririm. Her sürücüye ayrı ayrı smps bağlamanın daha doğru olduğu söyleniyor.
Hocam sizlerden birşey rica edebilirmiyim.. Yapmış olduğunuz CNC'Nizin işleme yaparken ki bir videosunu paylaşabilirmisiniz. Bizdemi sıkıntı var yoksa genel çalışma hızımı bu anlamış değilim..
Yukarıda yazdığım step motorları kullanıyorum ama çalışma hızından pek memnun değilim.. Sizlerdeki çalışma hızını gösteren bir video paylaşırsanız memnun olurum..
1-4.5N 4.2A Step Motor
2-Leadshine Ma860H sürücü kullanıyorum..
 
Deneyebilirsin. Hız ve güç farkı olacağı kesin fakat motorlarda ısınma oluyor mu, sürücülerde ısınma oluyor mu bakman lazım.
Hocam Sizin daha önceki yazılarınızı okudum.. Yaptğınız CNC'nin çalışmasını gösteren işleme yaparken ki bir videonuz var mı çok merak ediyorum.. Step Motorlarımın performansını beğenmedim.. Ya Mach3 ayarlarım doğru değil yada bir yerlerde hata var. Yada Normal çalışma hızı bu sizlerin videolara göre emin olacağım lütden video çekebilirmisiniz veya varsa link verirmisiniz.
 
Önümüzdeki günlerde alüminyum kesim yapacağım. Video da çekip ekleyeyim.
 
Ben şuan cnc yi calistiramadim sadece el çarkı ile eksenlerde saga sola yukari aşağı hareketleri yaptiriyorum ama cok yavaş ilerliyor. Yada ben çok fazla beklenti icindeyim. Tam olarak bağlantılari yaptigimda eklerim muhakkak. 1 metre kare işleme alanım.
 
El çarkında mikrostep (varsa) aşamasında olabilir stepe getir bire bir hareket eder.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,022
Mesajlar
922,601
Kullanıcılar
451,271
Son üye
gpoint

Yeni konular

Geri
Üst