Snorem
Üye
Dolapları vs. kontrol kalemiyle kontrol ettim ama bir sorun yok gibi. Yine de kesin sorun topraklama da anladığım kadarıyla. Bugün elektrikçi getirmeye çalışırım. Ayrıca bu sorunu çözmesi çok pahalıya patlar mı?Merhaba, evinizde topraklama probleminiz var, pcnizde herhangi bir sorun yok, pc kasaları buzdolapları fırınlar makinelerin dışına kontrol kalemi dokundurarak bunu teyit edebilirsiniz, özellikle köşe boyasız veya boyanın soyulduğu yerleri kontrol kalemi ile bakın, kaçağın durumuna göre bir ayağınız veya eliniz duvara temas ederken diğer elinizin parmağını kontrol kaleminin arkasına koyup daha net görebilirsiniz.
Dediğim gibi çıkarsa topraklama eksikliğinden kaynaklanıyordur, daha önce yoksa şimdi böyle olduysa, havaların kurak gitmesinden dolayı topraklamanın olduğu yerde toprak iyice kuruduğu için iletimi çok azalmış olabilir, varsayımlarla iş yürütmenin anlamı yok
Halihazırda tesisatta problem olmasa kaçak akımı iptal etmezlerdi, yine aynı usta veya aynı ustanın çıraklarından birine denk gelmemenizi umuyorum.
Sağolun. B tipi olan dediğiniz gibi şofben olması lazım. Şofben bir süre çalıştıktan sonra şalteri atıyordu. Sonra gelip değiştirdiler sigortayı falan.Geçmiş olsun.
Sigorta kutunuz ve kakr sorunlu daha önce bilgiler verilmiş.
Ek olarak B tipi 40A sigorta hangi cihaz ve cihazları kontrol ediyor.
Bana elk su ısıtıcısı ( şohben ) gibi geldi.
Acil kaçak akım koruma rölesi devreye alınmalı.
Tüm sigorta amperi ,sigorta tipi , kablolar ' kaçak akım koruma rölesi , vs diğeri gerekli düzenlemeleri yapılması.
Kolay Gelsin Sağlıcakla .
Kasayı fişe takıp tekrar baktım. Kaçak olduğu zaman içinden bi cızırtı sesi geliyor. Kontrol kalemiyle bir süre baktım. Kaçak akım bir yükseldi bir düştü. Kontrol kaleminin ışığından da belli oluyordu. İlk fişe taktığım zaman çok hafif yanıyordu kontrol kalemi. Yavaşça ışığı da artmaya başladı. Kasanın cızırtısı da arttı zamanla.
Düzenleme: Şuan bir şey fark ettim. Çamaşır makinesinin çalıştığı zamanlar PC kaçak veriyor gibi. Sorun bu şekilde.