Bilgisayar fanını fiş ile çalıştırmak.

Fan için niye USB kulanıyorsunuz ki? Kabloyu kesip güç kaynağı kablosuna eklemek daha mantıklı değil mi?

İnternette usbye çevirme tarifi vardı o yüzden şartlanmışım. Haklısınız şu linkteki adaptöre direk olarak bağlayabilirmiyim?
https://urun.gittigidiyor.com/ev-ba...lsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Tabiki. Fan amper olarak ne kadar çekiyor bilmiyorum ama adaptör 2 amper.Eğer değerler uyuyorsa olur birde ara puar anahtar eklersiniz sıkıntı çıkmadan kullanılır.

Merhabalar, elektrik konusunda bilgisizim o yüzden sorumu mazur görün.

Bilgisayar fanları kırmızı ve siyah kabloların birleştirilmesiyle USB ye çevirilebiliyormuş. Aynı işlemi usb yerine bir priz ile nasıl yapabiliriz?

-80-MM-5-V-USB-80x80x10mm-8-cm-8010-F-r-as-z-DC-So.jpg
USB İLE 5 V alabilirsiniz fanda 5v değilse 12v ise yeterli dönmez.Fan 12v ise 12 v 1 amper harici adaptör olur

Bilgisayarın USB çıkışları Max 5 volt verir o fanı bağladığın çıkış yanar.

Ben daha önce 110 volt bir fanı 220 volt ile çalışacak şekilde çalıştırdım. Fakat fan empedans cosinus değerini bilmek gerekiyor. Benim kullandığımda bu değerler mevcuttu. Ve sadece bir kondansatör ile R--L devre kurmuştum. Sizde eğer biliyorsanız bu değerleri r l devre ile ilgili hesaplamalardan bu işlemi gerçekleştirirsiniz

bilgisayar usb girişi ile fan çalıştırmak mantıklı değil zaten çok düşük amper verir usb girişleri 12volt adaptör alın bilgisayar yakınında fişe takın

Forum istatistikleri

Konular
130,342
Kullanıcılar
453,638
Son üye
tırcı7106

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri