ORHAN Bilgi_2023
Üye
Bilgisayar için bios ilk işlemci gibi çalışır.Bilgisayarı bios açar donanımı kontrol eder işletim sistemini yükler ve sonra görevi işletim sistemine ve işlemciye bırakır.Bu resimdeki gibi anakartta bulunuyor ve bios hafızasını bir pil ile koruyor(CR2032 pil).Bios pili 4-5 sene civarı görev yapabilir ve pil biterse bilgisayar açılış yapmaz(yeni gelişmiş model UEFI bios açilış yapabilir fakat ayarina göre açılış yapmaz,benim kullandığım model pil biterse açılış yapmaz).Gerekirse yeni pil takılır.
Bios ayar konusunda önemli görevler yapıyor ve gerekirse bios ayarından windows yeniden yüklenebiliyor...
Şimdi yeni gelişimler ile UEFI bios kullaniliyor.Daha gelişmiş yetenekler var.Bu bilgisayarda fare (mouse) ile ayar kullaniyor.UEFİ Bios aynı zamanda bir yazilim.Bazı görevleri ROM bellektede tutabilir.Yeni windows kurulumu icin USB kullanıyor...ORHAN
Not:Bu konuda soru çok olduğundan yazdım!
Bios ayar konusunda önemli görevler yapıyor ve gerekirse bios ayarından windows yeniden yüklenebiliyor...
Şimdi yeni gelişimler ile UEFI bios kullaniliyor.Daha gelişmiş yetenekler var.Bu bilgisayarda fare (mouse) ile ayar kullaniyor.UEFİ Bios aynı zamanda bir yazilim.Bazı görevleri ROM bellektede tutabilir.Yeni windows kurulumu icin USB kullanıyor...ORHAN
Not:Bu konuda soru çok olduğundan yazdım!
Son düzenleme: