Bilgisayar ve elektronik devre iletişimi

Katılım
3 Eyl 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Elektronik devreler ile bilgisayar arasındaki veri alışverişini sağlabilmek için gerekli olan nedir? Örneğin ısı, ışık şiddetini algılayan elektronik devreler var, ne ilave edilmeli ki bilgisayara algıladığını gönderebilsin?
Bilgisayar + İletişim devresi + ısı algılayan devre şeklide bir düzenek mi gerekiyor?
Ölçtüğü değer ne olursa olsun (ısı,ışık) tek bir iletişim devresi ile değerler bilgisayara gönderilebilir mi? Gelen ısı değerine göre bilgisayarın bir fanı açmasını sağlayabilir miyiz?

MS Visual C++ ile nasıl uygulamalar yapılabilir?

Bu konu hakkında bilgi ve kitap tavsiyesi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim.
 
Ozellikle bir devre yapmana gerek yok, PLC kullanabilirsin. Isı, ışık v.b seyleri algılayacak sensorleri dogrudan PLC'ye baglarsin. PLC ile de bilgisayarin seri portu veya ethernet portu uzerinden haberlesirsin.

PLC uzerindeki uygun bolumlerin degerlerini okuyarak sensorlerin algıladığı değerleri ogrenebilirsin. PLC'deki uygun bolumlerin degerlerini degistirerek, PLC'ye bagli cihazlari kontrol edebilirsin.

Herhangi bir programlama dili ile olur.
 
Isı veya ışık sensöründen alınan gerilimler bir analog dijital konvertörle okunup dijitale çevrilir. Elde edilen dijital bilgi bilgisayara seri iletişim tekniğiyle gönderilir.
Bu işlerin tamamını bir kontrolör ile yapılabilir. Kontrolörden elde edilen seri bilginin bilgisayarın algılaması için max232 driver/receiver entegresi kullanılır.
 
bi laptop saatte kaç kw yakar?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,720
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst