Bilgisayardan PLC Kontrolü

MRjoker

Üye
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhabalar. Elimde bir S7-200 Plc var, bunu bilgisayardan kontrol etmek istiyorum. Yani bilgisayarı Scada paneli gibi kullanmak istiyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?
Wincc Flexible Advanced ?
WinAC ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
win cc veya pro tool kullanıp pc'ni op gibi kullanabilirsin..
 
Cevap için çok teşekkürler
Wincc yalnız Operatör Panellerde çalışmıyor mu? Yani runtime'a aldığımda bilgisayardan plc'nin input ve outputlarını görebilir miyim? Bu işlem için hangi Wincc sürümünü tavsiye edersiniz? Wincc Flexible Advanced'mı yoksa herhangi biri işimi görür mü?
 
Merhabalar wincc flexiple advance de olabilir ve ayrıca basit ve kolay olarak progragmalanabilen movicon scada var yani tek scada da bütün vipa esa paneller bu programla wince yazılımlı paretör paneller programlanabiliyor ve scada olarakda kullanılabiliyor yardımcı olabilirim bu konular hakkında.
 
Cevap için teşekkürler bir araştırayım. Elinizde kaynak varsa paylaşabilirseniz süper olur
 
En sağlam çalışacak Wincc flexible olacaktır..
 
yazılımlar Runtime ve configuration diye ikiye ayrılır. configuration lisansları programı geliştirmek içindir. Runtime yazılımı ise geliştirilmiş yazılımı çalıştırmak içindir. Bu durumda size hem advance hemde runtime lazım. Runtime lisansı alırkende tag sayısına göre seçeceksiniz. Protool WinCC flexible ın eskisidir. Bunun lisanlarını almak ve buna şuan yeni bir sistemde para yatırmak mantıklı değildir.
 
bende flexible öneririm.
wincc çok kullanışlı olmaz. winac yazmışsın. o bambaşka bişey.
 
Visual Basic veya CSharp gibi bir Proglamlama dili biliyor isen WinCC gibi Lisanslı scada paketleri ile uğraşmadan Kendi scadanı yapabilirsin.
 
Tüm cevaplar için teşekkürler. Flexible ile çalışmaya başladım

Visual Basic veya CSharp gibi bir Proglamlama dili biliyor isen WinCC gibi Lisanslı scada paketleri ile uğraşmadan Kendi scadanı yapabilirsin.

Bu dediğiniz ODBC üzerinden oluyor sanırım değil mi? Elinizde bunla ilgili herhangi bir kaynak var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,741
Mesajlar
920,127
Kullanıcılar
450,810
Son üye
Turna55

Yeni konular

Geri
Üst