kocamanusta
Profesyonel Üye
Son derece mantıklı. Burada şu ölçümleri yaparsak bazı sonuçlara ulaşabiliriz.
1) Sadece R fazından geçen akımı ölçelim.
2) R fazının dönüş hattı S fazı ise buradan geçen akımı da ölçelim.
Her iki akım eşit olmak zorundadır. Farkı kaçak akımdır.
3) R iletkeni ile S iletkenini yan yana getirip yine geçen akımı ölçelim.
Eşittir mantıken 0 olmalıdır.
aslında yapılan deney genel anlamda bunu ispatllıyor. evet, karşılıklı kollara ait R ve S fazlarının vektörel toplamı sıfır olmalı. değerli @emodiyator'un deney seti hala duruyor ve müsaitse bahsettiğniz ölçümleri de alabilir belki.
Arkadaşlar bu konu benim için bitmiştir.aslında yapılan deney genel anlamda bunu ispatllıyor. evet, karşılıklı kollara ait R ve S fazlarının vektörel toplamı sıfır olmalı. değerli @emodiyator'un deney seti hala duruyor ve müsaitse bahsettiğniz ölçümleri de alabilir belki.
@Bunalmis Xc formülünde 30mA akabilmesi için toplam empedansı hesaplamış.V=220v
Xc=220/30*10^-3=7333 Ohm.
F=50Hz
Xc=1/(2*3.14*F*C)
C=1/(2*3.14*50*7333)=4.3*10^-7F (430nF)
Çıplak iki adet ayağın toplam alanı kaç metre karedir? cevap gelmedi.Hesaplarına kafam basmadı. Ben de cahal birisiyim
O halde şunu hesapla.
Çıplak ayakla halıya basıyoruz. Halı toprakla temas halinde yani zemine direk serilmiş.
Ben senin mevzuna açıklama getirebilmek için çalıştığım halde sen oradaki kaçak akımın ölçülmesi ve KAR'ın atması olayına hala bir formül bulamadın.Kafana her gereksiz bilgiyi attığın için kavram karmaşası yaşıyorsun @Mr_YAMYAM kafanın karışıklığı gibi fikirlerinde bilimsellikten uzak ,saçma ve gereksiz. Uzun uzun anlattığın senaryoları çizime dök inceleyelim teknik olarak izah etmeye çalış.
@kocamanusta nın son mesajı ve benim yazmış olduğum yönergeler zaten bu konuyu bitirmiştir. Anlayanlar anladı ve muhtemelen şimdi youtube de video çekimlerine başladı.Topu taca atmaya alışmışsın bize kapasitif etkiyi ispat eden video foto yada şema olarak yükle buraya ikna et bu satırları okuyan arkadaşlara ben söylediklerinin tamamen şaçma olduğunu düşünüyorum. Evet özgüvenin rahmetli buruce lee de de yok ama ortada icraatta yok. Burada ispata gidemediğin sürece söylediklerin boş laf olarak burada duracak kimse kale almayacak.
Ben senin mevzuna açıklama getirebilmek için çalıştığım halde sen oradaki kaçak akımın ölçülmesi ve KAR'ın atması olayına hala bir formül bulamadın.
İyi yaptınız.Raporlar gereği Son mesajlar kaldırıldı abiler. Tartışma bizim foruma yakismaz . Selamlar
Raporlar gereği Son mesajlar kaldırıldı abiler. Tartışma bizim foruma yakismaz . Selamlar
Güzel bir şeyler ortaya koymak adına sınırları aşmadan, ,bilimsel zemini kaybetmeden tartışmak güzeldir.Bazen katılımcı arkadaşların yaklaşımları konu değil de kişi oluyor sanki.Bu durumda forumun tadı kaçıyor. Bu tür tartışma yerleri bu forum olmamalı diye düşünüyorum.Teşekkürler.Raporlar gereği Son mesajlar kaldırıldı abiler. Tartışma bizim foruma yakismaz . Selamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?