Bina icindeki pano

xnergy

Üye
Arkadaslar,binanin icindeki bu panolara tedastan 3 faz 1 notr mu geliyor ? Asansor vb durumlarda buradan kullanilsin diye.yada standart 220 voltmu geliyor.ozel istek olursami sadece 380 geliyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

evet 3 faz 1 nötür 1topraklama çekilir 380 deki maksat trafaze çalışan cihazları veya motorları çalıştırmak 2. maksat dairelerin yükünü eşit şekilde bölmek için kullanılır

Cok tesekkur ederim

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tek faza çok yüklenmeyi önlemek, bir de 3 fazlı cihazlar varsa onların beslenmesi için çekilir.

Peki her dairenin ev icindeki sigorta panosuna 3 faz cekilip burdanmi dagitiliyor.

Hayır. 3 Faz + Nötr Ana panodan dairelere dağılır. Mesela 3 katlı binamız olsun. 3 faz + nötr ana panoya gelir. Sonra diyelim 1. kata R+nötr, 2. kata S+nötr, 3. kata T+nötr gibi dağılır. Tali panoda yani daire içindeki dağıtım kutusunda kendi fazı arasında dağıtım yapılır.

Peki her dairenin ev icindeki sigorta panosuna 3 faz cekilip burdanmi dagitiliyor.

Evet artık günümüzde sadece apartmana 3 fazlı besleme girilip dairelere tek fazlı olarak paylaştırılmıyor , çoğunlukla her daireye de 3 fazlı besleme yapılıyor. Ben yaklaşık 10 yıldan fazla süredir tesisat yapmıyorum ama 10 yıl öncesinde de böyle bir kural vardı yani her daireye 3 faz girilmesiyle ilgili ancak pek uyulmuyordu ve elektrik dağıtım müesseseleri de monofaze projeleri onaylıyordu.

Bilgilendirme icin tsk ederim

Evet artık günümüzde sadece apartmana 3 fazlı besleme girilip dairelere tek fazlı olarak paylaştırılmıyor , çoğunlukla her daireye de 3 fazlı besleme yapılıyor. Ben yaklaşık 10 yıldan fazla süredir tesisat yapmıyorum ama 10 yıl öncesinde de böyle bir kural vardı yani her daireye 3 faz girilmesiyle ilgili ancak pek uyulmuyordu ve elektrik dağıtım müesseseleri de monofaze projeleri onaylıyordu.
daire tesisatı 9kw a kadar monofaze 9 kw tan sonra trifaze olmak zorundadır slm

Dairelere 3 faz girersek sayaçları da 3 fazlı sayaç olmak zorunda değil mi, pratikte dairelere 3 faz girilmesi gibi bir avantaj var mı?