Bina kompanzasyonu

Katılım
17 Nis 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
54
Arkadaslar bi sorum olacak 38 daire lik bir binaya kompanzasyon panosu gerek limi acaba daireler 3+1 ler şimdi den teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
her daire ayrı ayrı mesken olarak kullanılacak ise meskenler reaktife tabi değildirler. güç ne olursa olsun kompanzasyon gerekmez.
 
Daireler için istemez ama, müşterek tesisler (asansörler, hidrofor, çevre aydınlatma, varsa havuz/ su kuyusu gibi ) ayrı bir abone olacağından bunlara güçlerine göre bie kompanzasyon yapmakda fayda var.
 
Mesken abone grubu

MADDE 4 – (1) Mesken olarak kullanılan; müstakil binalar, apartmanlar ve apartmanlar içindeki bağımsız bölümler, konut kooperatifleri ve konut siteleridir. Bu yerlerin kalorifer, asansör, hidrofor, merdiven otomatiği, kapıcı dairesi vb. gibi ölçümleri ayrı sayaç ile yapılan ortak kullanım yerleri, ibadethanelerin 27/07/2013 tarihli ve 28720 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Genel Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında yer almayan tüketimleri ile müştemilatı niteliğindeki lojman ve benzeri yerleri mesken abone grubu kapsamındadır.


Reaktif enerji tarifesi uygulamasının kapsamı

MADDE 13 – (1) Mesken aboneleri, aydınlatma aboneleri, tek fazla beslenen aboneler, bağlantı gücü 9 (dokuz) kW’a (dahil) kadar olan aboneler ile sisteme enerji veren üreticilere veriş yönünde 17 nci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen durumlarda reaktif enerji tarifesi uygulanmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…