kaçak akım rolesi faz ile nötr arasında dengesizlik oldugunda açması lazım. Açmıyorsa kar sorun var dmektir.şimdi sorunu ben mi tam anlayamadım özetleyeyim kısaca
benim dairemin girişinde 30ma. Kar var şimdi bu hattan once yada sonra nört koparsa kar açmazmı
nört yerine faz gelirse kar açmazmı
yani benim dairemde 1x32 amp. 30 ma. Kar benim sistemimi korumazmı
eğer korumaz derseniz üşenmeyecem deneyeceğim çünkü bana koruması gerekir gibi geliyor sebebi uzun bir hikayeden geliyor
cevaplarınızı bekliyorum cevaplara göre videolu bir deneme yapacam
buradaki asıl amaç doğruyu bulmak
şimdi sorunu ben mi tam anlayamadım özetleyeyim kısaca
benim dairemin girişinde 30ma. kar var şimdi bu hattan once yada sonra nört koparsa kar açmazmı
nört yerine faz gelirse kar açmazmı
yani benim dairemde 1X32 amp. 30 ma. kar benim sistemimi korumazmı
eğer korumaz derseniz üşenmeyecem deneyeceğim çünkü bana koruması gerekir gibi geliyor sebebi uzun bir hikayeden geliyor
cevaplarınızı bekliyorum cevaplara göre videolu bir deneme yapacam
buradaki asıl amaç doğruyu bulmak
şu an öyle bir durumdayız ki yada kendim için artık nört e fazdan fazla önem vermeye başladıkBugün bir direği inceledim.. Biir binaya Nötr'e Önem Verilmiş.. 2 klemens Kullanılmış.. keşke hepsi böyle olsa...
Ben sana sebebini söyliyeyim; Binanın 3 fazından biri bir şekilde nötürüne temas etmiştir ve senin nötürün faz olmuştur. Daha sonra cihazlarına faz nötr 220 V gitmesi gerekirken 380 V gitmiştir...
Başka bir açıklaması olamaz...
Kaçak akım rölesine gelince; faz ile nötr akımını karşılaştırır. Senin arıza sonucu faz olan nötr hattının akımı arıza durumunda gerçek fazına eşit ise KAK rölesi atmaz ve cihazların yanar... Bu gibi durumlar için kesin çözüm faz koruma rölesidir...
Dairenin girişine faz koruma röleni koyarsan; Faz-nötr gerilimi senin izin verdiğin aralığın dışına çıkınca senin belirlediğin sürede devreyi açar... Ve cihazların dengesiz ve aşırı gerilimlerden korunmuş olur...
Binalarda akım için yeteri kadar koruma zaten var... Sigortalar, TMŞ, KAK rölesi vs... Gerilim için malesef yok...
Dediğim gibi bu gibi durumlar için kesin çözüm faz koruma rölesidir...
Geçmiş olsun .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?