Önerin nedirBms şarz için deşarz akımı yüksek olunca piller dayanamıyor. Doğru pil kullanmak gerekiyor.
Eyvallah10 C destekli pil en yükseği 3000 ma oluyor sony vtc6 vb olabilir. 1500 - 3000 arası istediğinizi bütçenize göre değerlendirin.
MEsajları sanırım okumadan yazdınız, özetle laptoptan çıkan piller matkap - motor uygulamaları için uygun değiller!Bu konulara pek hakim degilim ama elımde 14.4volt matkapbım var pillerini laptoptan cıkma 18650 pillerle degiştirmek istiyorum.güçlü olabılmesı ıcın kaç pil kullanmam gerek hangı Bms devresını kullanmam gerek.Matkapı pilleri degiştirdikten sonra kendı eskı sarj cıhazıyla doldurabılırmıyım.yoksa nasıl bir şarj cıhazı temın etmem gerek matkap üzerınde sarj edebılmek için.
Konuyu baştan sona oku hocam ikincisi 14.4 volt ise 4 tane 18650 kullananilirsin 4s bms kontrol kartı kullanmalısın eski şarj aleti olmaz lityum şarj devresi gerekli ben tp4056 ile tek tek şarj ediyorum ama ben kırk yılda bir kullanıyorumBu konulara pek hakim degilim ama elımde 14.4volt matkapbım var pillerini laptoptan cıkma 18650 pillerle degiştirmek istiyorum.güçlü olabılmesı ıcın kaç pil kullanmam gerek hangı Bms devresını kullanmam gerek.Matkapı pilleri degiştirdikten sonra kendı eskı sarj cıhazıyla doldurabılırmıyım.yoksa nasıl bir şarj cıhazı temın etmem gerek matkap üzerınde sarj edebılmek için.