5s 100 Amper karrtan bende almıştım Aliexpresten bu yıl başlarında, henüz kullanmadım duruyor. Aslında sizin yeni pillerde sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Bu yeni aldığınız kartta demekki yeteri kadar kondansatör var matkabın ani ihtiyacını karşılayabiliyor olabilir.
Şarj olayına gelince; 300 ma ya hiç bulaşma derim. Ya direkt 12 volt 1,5 veya 2 amper gücünde olanlarından kullan. 0,6 volt gibi bir enerji açığın kalır. Yok eğer 12,6v tam dolsun dersen de 3-5 liraya
#Aliexpress TRY 2.87 | TZT MT3608 DC-DC yükseltmeli dönüştürücü güçlendirici güç kaynağı modülü Boost Step-Up kurulu MAX çıkışı 28V 2A arduino için
https://a.aliexpress.com/_dSjdzI0
Kullanabilirsin.
Veya 10 liraya bulabilieceğin laptop adaptörü alıp (hurdacılarda baya bir var) yine 3-5 liraya alabileceğin voltaj regülatörü bağlayıp ve çıkışını 12,6 volta ayarlayıp çok güzel bir adaptör yapabilirsin.
Ben 14,4 volt matkabıma 16 volt adaptör bağladım ve MT3608 bağladım voltu 16,8 volta ayarladım. Gayet güzel iş görüyor. Batartaya da dijital gösterge monte etmiştim. Görebiliyorum volt durumunu.
Bir diğer 12 volt matkabımın bataryasını da 12 volt adaptör ve yine aynı yöntemle şarj ediyorum. Bunda gösterge var ama sadece şerit halinde gösterenden. Batarta içine sığmadı dijital gösterge. Yalnız buna bir devre hazırladım mükemmel çalışıyor. 12,6 volta gelince otomatikman şarjı kesip yeşil led yanıyor. Orijinal şarj aletinin içini söküp oraya monte edeceğim. Bu aralar hiç zamanım yok.