Bir iş ilanı

Sözüm meclisden dışarı, diğer üniversitelerin teknik yeterlikleri hakkında fazla bilgili değilim. 1998 mezunuyum ve benim üniversitenin teknik yeterliliği de orta seviyelerdeydi.
Üniversite sınavına girerken hangi üniversitelerin teknik olarak yeterli hangilerinin yetersiz olduğunu bilmiyorduk. Şimdi bile bunu öğrenmek kolay değil. Anladığım kadarıyla başvurularla ilgileniyorsunuz. Tecrübelerinize dayanarak ve üniversite seçimi yapacak üniversite adaylarına yardımcı olmak amacıyla teknik olarak yetersiz olduğunu düşündüğünüz üniversiteleri söyleyebilir misiniz?

Bence yanlış bir konu.işverenler eleman seçiminde buna bakmamalı.çok amatörce.
önemli olan ünv. 'nin verdiği eğitim değildir.Önemli olan kişinin mesleğini sevmesi ve kendini geliştirmesidir..Soruyorum size odtü mezunu birde atıyorum niğde ünv. mezunu iki genç mühendis başvuru yaptı fakat niğde mezunu genç arkadaşımız her konuda diğerine göre üstün.hangisini tercih edersiniz??

Profesyonelce yaklaşmak yani üniversiteye göre değilde kişiye,eğitimine ve bilgisine bakılarak eleman seçilmeli.doğru olan da budur.en azından benim için..

herkese iyi akşamlar
 
benım anlamadıgım noktada iş ilanlarına bakıyorum heryer tecrubelı eleman ıstıyor .. bu tecrube nereden alınıyor ... ( sözüm meclisten dışarı : bu iş ilanıyla alakası yok )

arkadaş ayrıca katılıyorum üniversite o kadar önemli olmamalı kişinin yeteneği önemli olmalı ... mesela ben kocaelı elek muh 4 de okuyorum yıldıza gecme ımkanım vardı 2 sene boyunca gecmedım , gecen arkadaslarımın hıcbırının benden ustunlugu yok ama sımdı ılanlara bakıyorum acaba dıyorum salaklıkmı yaptım ...bogazıcı ıtu ytu dıyorlar..
 
Tecrübe alınan değil kazanılan bir değerdir. Çalışmadan elde edilemez. Mezun olduktan sonra ama bedava çalışırsın ama karın tokluğuna. Bir süre daha aile desteği gerek.
 
o üniversitelerde Azerbaycan standartları veya iyi bir saha mühendisi nasıl olmalıdır şeklinde dersler veriliyor olsaydı sana hak verilebilirdi. Ama böyle birşey olduğunu sanmıyorum.

evet ben bazı arkadaşlardan duydum mesela ygt dersi her yerde yoktur diye biliyorum
 
Tecrübe alınan değil kazanılan bir değerdir. Çalışmadan elde edilemez. Mezun olduktan sonra ama bedava çalışırsın ama karın tokluğuna. Bir süre daha aile desteği gerek.

ben orada kinaye yapmıştım .. emonun sitesinde ilanlarda hep tecrübe diyor .. bu tecrubesız ısteyen fırma sayısı az ... ayrıca dediğinize katılmıyorum .ben bedava calısmam arkadaş !! bir emek var ortada .. eğer o kadar tecrubeye ıhtıyac var okullarla sanayı iş birliği yapsın öğrencılerı eğitsin !! staj basvurusunda kem kum etmesın ( bu tecrube ıstıyen fırmaların çoğu boyle !! ) yada stajere sen gec ayak altında olma demesın .. arkadaş ben beleşe çalışmam senı bılemem !!
 
13 yillik meslek yasantimda , 10 adet muhendise teknik destek - 20 adet satjere bilgi aktarimi yaptim. Hepsi de farkli universitelerdendiler.

Hepsinin
"bilgi duzeyi - universiteden aldiklari kazanimlar yaklasik olarak esitti."

Bence , su universite bu universite mezunu olsun demek benim oyuncagim buyuk olsun demektir.Onemli olan oyuncagin buyuklugu degil islevidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,819
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst