Bir Kapta bulunan sıvının sıcaklığını ölçme

fransua06

Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Bir kapta bulunan sıvının sıcaklığını ve basıncını ölçerek diğer kapta bulunan sıvının sıcaklığına oranlamasını yaptırarak bu oranı display de gormek istiyorum. kullanılacak olan ensturumanlar nasıl olmalı secerken nelere dikkat etmeli.
Bilgisi olan arkadaslar yardım ederlerse sevinirim
 
Soru çok net değil. Öncelikle şunu söylemek isterim bir şeyi öğrenmek istiyorsan "Doğru soruyu soracaksın" !!! Senin sorunun ne başı ne sonu var neyse ..

Anladığım kadarı ile 1. kaptaki ısı ve basıncı 2. kaptaki ısı ve basınçı takip ederek sürekli aynı seviyede tutmaya çalışacaz ?
Bunun için 4 kanallı analog girişi olan bir plc veya GEMO AR2 de olabilir kullanabilirsin. Gemo çok daha ucuza gelecektir. üzerinde birde 2 satır lcd display var.

3 kuruşa 5 köfte olmayacağı gibi bu soruya da bundan fazla cevab olamaz herhalde..
 
iki adet kap war ikisinde de farklı cinsten sıvı war. bu sıvıları rezistansla ısıtıp termometre ile değerlerini gözlemliyeceğiz. daha sonra termometreden okudugumuz değerleri birbirine oranlıyacağız bu şekilde de verimi kontrol etmiş olacağız. sistem bu...
bunu nasıl yapabilirim ve yapmam için neler hangi ensturamanlar gerekli.
yardımcı olursanız sevinirim
 
aralarındaki oran ne olacak ısı için set değerin needir hangi a ve b sıvıları diyelim hangisine göre diğerini oranlayacaksın iki sıvı oranla gitsin dersen kimse bişi yapamaz bence biraz daha ayrıntı ver plc ilemi istiyorsun veya arklı bir kontrolmü ödev veya bitirme tezimi nedir biraz konuyu geniş anlatırsan iyi olacak
 
aralarında ki oranın bir set değeri yok. amac burda verimi bulmak ve display de bu değeri görmek 16/18=0,88 gibi sistemi ne ile tasarlıyacagımı bilmiyorum sadece ekonomik olması biras arastırdığıma göre transmitter ile sıcaklıgı olcüp cıkısı mA ler seviyesinde alabildiğim. ama oranlamak için ne yapmam lazım onu bilmiyorum.
 
Uffuk arkadaşımızın dediği gibi hem basınç hemde sıcaklıkları ölçeceğini varsayarak 4 adet analog girişe sahip bir plc kullanman gerekir. bütün plc lerde analog modüller mevcut kullanacağın markayı belirleyip burada yapacağın bir karşılaştırma ile sonucu bulursunuz. eğer bir plc seçtiyseniz ona uygun bir programa yardımcı olmaya çalışırız.
 
yani ısıyı kontrol etmeyeceksin zaten kontrol edilen ısıtılan iki tankın arasındaki ısı oranını okuyacaksın sana bi öneri yapayım ama hiçbir kontrol yoksa pahalı olabilir ikitane delta dtc1000 bunlarla tanklardan ısı okuyacaksın birtanede en ucuzundan panel al yine delta
bu cihazlar kendi arasında rs485 üzerinde çok kolay haberleşir dtc1000lerdeki ısı değerlerini okuyup istediğin oranları alabilirsin yüzeysel olarak böyle ama sadece oranı görmek için pahalı olur pic ile çok daha hesaplı çözümler olabilir ama plc ile olana göre daha çok tecrübe ister
 
basınç transmitleri ile kolay çözüme ulaşılabilir. Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,009
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst