züleyha
Üye
İyi günler. PLC ler ile çalışmaya yeni başladım. Ancak bir sorunla karıştım. Start giriş sinyallerim 10 adet ve giriş sinyaline özgü çıkışları olan bu sistemde (örneğin I0 sinyalinin çıkışı Q0. I9-Q9 gibi) sinyallerin aynı anda sisteme gelmesi durumunda örneğin aynı anda 3 sinyalin sisteme geldiği durumda kalan iki sinyali beklemeye almam ve bu kalan iki sinyalden de birine öncelik tanımam gerekiyor ayrıca kalan iki sinyal beklemedeyken tekrar giriş sinyalide gelebilir.
Ana programda gelen bir başla sinyali ile işlem 2 dk sürüyor.Örneğin 1 nolu giriş sinyali alındı 2 dk sonra çıkış sinyali alınıyor ve işlem son buluyor. Bundan sonra sıradaki sinyali alıp işleme koyacağım. Bu işlem için Siemens S700 ve S7300 de bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim.
Timer kullanmayı düşündüm. Örneğin ilk gelen sinyal çalıştı ikinci gelen sinyalin başlaması biten işlem ile resetlenerek başaltılabilir yada ikinci gelen sinyale timer gibi bişeyler düşündüm
yardımcı olursanız çok sevinirm.
Ana programda gelen bir başla sinyali ile işlem 2 dk sürüyor.Örneğin 1 nolu giriş sinyali alındı 2 dk sonra çıkış sinyali alınıyor ve işlem son buluyor. Bundan sonra sıradaki sinyali alıp işleme koyacağım. Bu işlem için Siemens S700 ve S7300 de bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim.
Timer kullanmayı düşündüm. Örneğin ilk gelen sinyal çalıştı ikinci gelen sinyalin başlaması biten işlem ile resetlenerek başaltılabilir yada ikinci gelen sinyale timer gibi bişeyler düşündüm
yardımcı olursanız çok sevinirm.