R S değerlerini bulmak kolay olur. P,Q,T ve U değerleri biraz zor olabilir çünkü yanlış hatırlamıyorsam o dalgaların tepe noktaları değişebiliyordu. Yani sadece bir tane P tepe noktası olmayabiliyordu, doğru mu hatırlıyorum? Bu konular ile ilgilenmeyeli 6 sene oldu, unutmuşum sanırım.
Peak analizini ben şu şekilde yaparım, ki paylaştığım MATLAB dosyalarındaki kod da bu şekildedir.
1000 tane noktadan oluşan bir EKG sinyali olsun. "Bu noktalar içerisinde mevcut değerin bir önceki değerden küçük olduğu noktaları bul.." dediğimiz vakit bize R noktalarını yani peak noktalarını verecektir. MATLAB kodunu açıp incelerseniz anlarsınız. Bu mantığı iş hayatımdaki her peak noktasını bulma ihtiyacımda kullanırım. Çoğunlukla eş zamanlı çalışan bir sistemde bu şekilde yapıyorum.
Ayrıca araştırmadan öğrenemezsiniz. Elinizde çalışan örnek bir kod var. Bunu geliştirmek için uğraşarak bütün tepe noktalarını bulabilirsiniz. Çalışmanızı bir yere getirirseniz ben de dahil emin olun size yardımcı olacak üyelerimiz olacaktır.
İyi çalışmalar,